„Piaţa din România a produselor din oţel este destul de fragilă”

 
Miercuri, 07 Octombrie 2015 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piaţa produselor de oţel este destul de fragilă în România şi, de aceea, creşterea companiei Arcelor Mittal este slabă, potrivit directorului ArcelorMittal Europe, Aditya Mittal.

"Piaţa din România este destul de fragilă, iar creşterea este destul de slabă. Am investit 100 de milioane de dolari în furnalul 5 de la Galaţi şi sper ca datorită acestei modernizări să avem rezultate bune", a declarat, luni, Aditya Mittal, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte piaţa europeană, directorul ArcelorMittal a menţionat a aceasta are o tendinţă pozitivă, iar cererea înregistrează o creştere constantă în ultimii trei ani.

"Totuşi, această revenire nu trebuie să ne facă să credem că vom ajunge din nou la nivelul de dinainte de criză", a subliniat însă Mittal. El a reamintit că grupul a trecut prin perioade dificile, fiind aproape de colaps.

"Am trecut prin perioade dificile, ce au necesitat decizii dificile. Am fost aproape de colaps. Am recuperat însă producţia pe centrele cele mai importante, am gestionat mai bine costurile fixe, cele de capital. (...) Restructurarea a fost un obiectiv important, dar şi cererea şi-a revenit. A crescut cu 6% faţă de 2014", a spus Aditya Mittal.

Acesta a precizat că strategia grupului se bazează pe trei elemente esenţiale respectiv oamenii, investiţiile şi inovarea. Cea mai mare provocare este, în opinia sa, China, importurile de oţel din această ţară înregistrând, din 2013, o creştere de peste 100%.

În ceea ce priveşte partea de mediu, oficialul Arcelor Mittal a afirmat că se fac eforturi considerabile pentru reducerea emisiilor de CO2, dar a atras atenţia că este nevoie de o reglementare globală privind emisiile, cu atât mai mult cu cât în Europa nu există restricţii legate de importurile de oţel.

"Actualul sistem propus nu va reduce emisiile din siderurgie, ci le va muta dintr-o regiune în alta", a semnalat Mittal.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu