22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Populaţia rezidentă a României rămâne sub 20 de milioane de persoane
Populaţia rezidentă a României rămâne sub 20 de milioane de persoane

Populaţia rezidentă a României număra, la 1 ianuarie 2014, 19.942.642 persoane, în scădere cu 0,4% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, arată datele provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
Astfel, în prima zi a acestui an, populaţia rezidentă a României a fost mai mică de 20 de milioane de persoane, cauza principală a acestei scăderi fiind reprezentată de sporul natural negativ (-70.812 persoane).
Din totalul raportat, populaţia masculină s-a cifrat la 9.738.445, echivalentul a 48% din populaţia ţării, situaţie identică cu cea de la 1 ianuarie 2013.
În comparaţie cu anul anterior, numărul populaţiei a scăzut atât pentru persoanele de sex masculin, cât şi pentru cele de sex feminin.
Pe grupe de vârstă, cea mai numeroasă categorie este cea cuprinsă între 25 şi 64 de ani (56,6%), urmată de 65 de ani şi peste (16,5%), 0-14 ani (15,5%) şi 15-24 de ani (11,4%).
Sursa datelor INS o constituie cercetarea statistică privind populaţia rezidentă a României.
Indicatorii privind populaţia rezidentă au fost construiţi utilizând date prelucrate din surse administrative, date primite de la institutele naţionale de statistică a Spaniei şi Italiei, baza de date a Eurostat privind populaţia şi migraţia internaţională şi rezultatele unui model econometric bazat pe tehnici de estimare pe domenii mici în vederea dimensionării componentei de migraţie internaţională.
Populaţia rezidentă la data de 1 ianuarie a anului de referinţă cuprinde totalitatea persoanelor (cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie) care au reşedinţa obişnuită în România, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.


Articole înrudite