Premierul va conduce un Grup interministerial care va analiza implementarea programelor din fonduri europene

 
Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Dacian Cioloş va conduce un Grup interministerial care va analiza periodic stadiul implementării programelor operaţionale finanţate din fonduri europene, informează un comunicat al Executivului.

Sursa citată arată că, în şedinţa săptămânală de guvern, prim-ministrul i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, „o informare legată de situaţia absorbţiei fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum şi stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară”.

În acest context, s-a decis organizarea Grupului interministerial condus de premier care a anunţat totodată că 'unul din secretarii de stat din minister va avea ca atribuţii simplificarea administrativă şi relaţiile cu beneficiarii'.

„Responsabilitatea acestuia va fi de a se asigura că procedurile privind administrarea fondurilor europene vor integra soluţiile cele mai puţin birocratice, folosind în acest sens şi experienţa beneficiarilor de fonduri europene care au realizat deja proiecte. S-a decis ca prima întâlnire a acestui grup interministerial să aibă loc în cursul săptămânii viitoare”, anunţă Executivul.

În cadrul şedinţei, s-a anunţat şi discutat scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroase autorităţi de management responsabile de gestiunea fondurilor.

Potrivit sursei citate, premierul Dacian Cioloş a subliniat importanţa aplicării „principiului transparenţei şi profesionalismului în organizarea concursului şi în ceea ce priveşte recrutarea, urmând ca aceasta să se facă doar pe criterii de competenţă tehnică şi managerială şi în condiţii de transparenţă”, insistându-se „pe o publicitate cât mai extinsă a posturilor pentru a se asigura participarea unui număr mare de candidaţi”. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu