28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 2% în iulie 2015 faţă de iulie 2014
Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 2% în iulie 2015 faţă de iulie 2014

Preţurile producţiei industriale pe total piaţa internă şi externă au scăzut, în iulie 2015, cu 2% faţă de iulie 2014, în timp ce comparativ cu iunie 2015 s-a înregistrat o scădere de 0,2%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă au scăzut cu 1,5% în iulie 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, în timp ce pe piaţa externă preţurile producţiei industriale s-au redus cu 2,9%.

Potrivit INS, pe marile grupe industriale, cele mai importante scăderi ale preţurilor în iulie faţă de luna anterioară s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare şi în industria energetică, cu 0,5%, respectiv cu 0,4%, în timp ce în industria bunurilor de capital preţurile au crescut cu 0,3%, iar în cea a bunurilor de uz curent, creşterea a fost de 0,1%.

Ca evoluţie anuală, cea mai spectaculoasă evoluţie au avut-o preţurile din industria energetică, cu o scădere de 6,6%, urmate de cele din industria bunurilor de capital, cu o descreştere de 2,5%. La polul opus s-au aflat preţurile din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu o creştere de 1,7% şi din industria bunurilor de uz curent, mai mari cu 1,1%, mai reiese din datele INS.


Articole înrudite