Principalele motive pentru care amânarea operaţiunilor de curăţat coş fum este prejudicioasă

 
Miercuri, 03 Ianuarie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când vine vorba de siguranţa locuitorilor şi utilizatorilor unui anumit spaţiu, nu lăsaţi la voia întâmplării asigurarea măsurilor de protecţie împotriva incendiilor sau a contaminării aerului prin utilizarea instalaţiilor de încălzire şi ventilaţie fără a fi verificate în prealabile. Serviciile şi operaţiunile de curăţat coş fum şi sistemele de ventilaţie sunt recomandate a fi efectuate cel puţin o dată pe an, cu opţiunea de a repeta procesul în cazul instalaţiilor utilizate la capacitate maximă în domeniul industrial. Chiar şi atunci când sistemele de încălzire nu dau semne că ar funcţiona defectuos ele pot contamina aerul, punând în pericol sănătatea utilizatorilor respectivului spaţiu. În domeniul industriilor diverse – hale, fabrici, vopsitorii, riscurile sunt cu atât mai mari, fiind medii în care se operează zilnic substanţe uşor inflamabile.

De ce este totuşi atât de importantă curăţarea acestor sisteme

- Optimizarea calităţii aerului respirat - Calitatea aerului pe care îl respirăm influenţează dramatic starea noastră de sănătate, acesta putând fi împrospătat şi purificat prin efectuarea igienizării hotelor, coşurilor de fum şi instalaţiilor de ventilaţie.
Procesul de curăţare are efecte benefice, dezinfectând şi igienizând suprafeţele acestor sisteme, îndepărtând praful, ciupercile, sporii de mucegai şi bacteriile, prevenindu-se astfel bolile caracteristice şi alergiile.
- Respectarea legislaţiei în vigoare - Normele europene impun legi şi măsuri de prevenţie incendii, precum şi asigurarea unui mediu sănătos pentru desfăşurarea activităţilor zilnice specifice fiecărui domeniu industrial.
Acestea includ sesiuni repetate pentru informarea angajaţilor în legătură cu situaţiile de urgenţă care pot surveni, securitatea şi protecţia la locul de muncă, măsuri anti-incendiu şi igienizarea tubulaturii de ventialatie şi a coşurilor de fum.

Care sunt prejudiciile la care sunt supuse clădirile şi utilizatorii acestora în cazul amânării operaţiunilor de igienizare sisteme încălzire şi ventilaţie

În domeniul industrial, aerul evacuat conţine funingine, aşchii, pulberi diverse, vopsea care se transformă în depuneri uşor inflamabile, existând riscul declanşării unui incendiu. O serie de substanţe cu care angajaţii lucrează zi de zi sunt susceptibile de explozie, precum: pulbere de aluminiu, aerosoi de vopsea, plastic, cauciuc. Viteza de propagare prin tubulatura a flăcărilor incendiilor survenite au efecte fatale pentru proprietate, bunurile şi persoanele aflate în interior.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu