Rezerva de apă a Craiovei s-a epuizat Recomandat

 
Joi, 21 Iulie 2022 21:12
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania de Apă Oltenia a anunţat că rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat, din cauza unei avarii şi a consumului mai mare, iar oamenii vor avea apă timp de doar două ore astăzi, între orele 19.00 şi 21.00.

„Din cauza avariei de pe aducţiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creşterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. În aceste condiţii, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu”, a anunţat compania într-un comunicat.

Vor fi afectate cartierele Şimnicu de Jos, Centura de Nord, Craioviţa, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuş, Lăpuş-Argeş, Valea Roşie, Sărari şi Bariera Vâlcii, potrivit companiei.

Compania de Apă Oltenia, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sistemului.

„Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menţionate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei”, arată compania.

„În condiţiile acestor avarii de pe aducţiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiţie vitală şi urgentă, de maximă importanţă. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%. Firul II de aducţiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă şi construirea altor 96,4 de kilometri, precum şi amenajarea incintei de captare Izvarna şi o staţie nouă de hipoclorit”, se mai arată în comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu