13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a redevenit o ţară atractivă pentru investitori
România a redevenit o ţară atractivă pentru investitori

Ministrul Muncii, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, afirmă că, la doi ani de la învestirea Guvernului Ponta, România a devenit din nou o ţară atractivă pentru investitori.
"Guvernul Ponta, la doi ani de la învestire, a reparat mare parte din nedreptăţile comise de guvernarea PDL, a adus stabilitate economică, a crescut considerabil rata de absorbţie a fondurilor europene, a scos ţara din izolarea pe plan extern şi a făcut din nou România atractivă pentru investitori. Cu siguranţă s-ar fi făcut şi mai multe dacă nu aveam de plătit împrumutul luat de Guvernul Boc şi despăgubirile pentru veniturile tăiate ilegal atunci. Numai în 2014 dăm 2 miliarde lei despăgubiri ca urmare a hotărârilor judecătoreşti, bani care ar fi putut fi utilizaţi pentru investiţii şi creşterea salariilor bugetarilor. Vestea bună este că vom continua să luăm măsuri care vor creşte rata de ocupare, vor creşte puterea de cumpărare a românilor şi vom face o Românie puternică, de care să fim mândri', susţine Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă.
De asemenea, aceasta aminteşte de faptul că în data de 6 mai s-au împlinit patru ani de când preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de austeritate.
"Pe lângă aceste reduceri de venituri şi alte măsuri dure de austeritate, guvernarea PDL şi-a tratat cu aroganţă şi dispreţ cetăţenii. Pe scurt, guvernarea PDL a aruncat în sărăcie 140.000 de români, a redus cu 40% puterea de cumpărare a profesorilor, medicilor, militarilor şi a provocat multă suferinţă în rândul cetăţenilor", mai spune aceasta.


Articole înrudite