06 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România are un plan al autostrăzilor din anul 1938 (FOTO/VIDEO)
România are un plan al autostrăzilor din anul 1938 (FOTO/VIDEO)

Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi director general la Bibliotecii Academiei Române, a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Grupul pentru Promovarea Infrastructurii, că România avea încă din perioada interbelică, respectiv din anul 1938, un plan al autostrăzilor. Acesta a explicat că politicienii din trecut, în special cei din domeniul transporturilor, nu au înţeles această nevoie încă din 1996.

„Noi avem din 1996 o lege a amenajării teritoriului naţional secţiunea căi de comunicare. În 2006 această lege a fost îmbunătăţită. Din păcate, în loc să respectăm legea românească în momentul 2008 când am aderat la UE a început această ideea a masterplanurilor. (...) Un masterplan este alcătuit de un grup de oameni în cadrul unui minister. La noi, din păcate, fiecare ministru care venea la transporturi avea o altă ideea a acestor masterplanuri“, a afirmat Nicolae Noica.

Iar masterplanurile au tot fost modificate până nu a mai rămas mare lucru, aşa cum se poate vedea în imaginea cu Masterplanul din 2015 (vezi galeria de imagini ↓). Directorul Bibliotecii Academiei Române a mai spus că România are un plan al autostrăzilor din anul 1938 făcut de marele inginer, Mihail Manoilescu (vezi foto deschidere ↑).

Interviul integral poate fi vizionat AICI!

Articole înrudite