19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Romsilva oferă gratuit 600 de mii de puieţi forestieri voluntarilor implicaţi în acţiuni de împăduriri
Romsilva oferă gratuit 600 de mii de puieţi forestieri voluntarilor implicaţi în acţiuni de împăduriri

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin direcţiile silvice din subordine, acordă, sub formă de sponsorizare, 600.000 de puieţi forestieri voluntarilor care se implică, în campania de împăduriri din această toamnă, în acţiuni de împăduriri în afara fondului forestier naţional.
Pot beneficia de sponsorizare cu puieţi forestieri persoanele fizice sau juridice care nu au scop lucrativ, care deţin un teren sau au acordul proprietarului unui teren care urmează a fi împădurit, în baza unei solicitări adresate direcţiilor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.
Menţionăm că, între 2017 şi 2022, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a oferit, sub forma sponsorizării, 2.260.100 de puieţi forestieri voluntarilor care s-au implicat în acţiuni de împădurire a terenurilor aflate în afara fondului forestier, cu o valoare cumulată de peste 2 milioane de lei. Personalul silvic din cadrul Romsilva a asigurat voluntarilor, la cerere, şi asistenţa tehnică necesară la aceste acţiuni de împăduriri efectuate în afara fondului forestier.
Cu aceşti puieţi forestieri s-au putut împăduri circa 560 de hectare terenuri aflate în afara fondului forestier naţional.
De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a valorificat, în acelaşi interval de timp, către persoane fizice sau juridice, 16,4 milioane de puieţi forestieri produşi în pepinierele proprii, obţinând venituri de 21,9 milioane de lei.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva produce anual în pepinierele silvice peste 30 de milioane de puieţi forestieri, din 60 de specii, precum şi peste 1 milion de puieţi ornamentali.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, transmite Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.


Articole înrudite