Sportivi din toată lumea se vor reîntâlni la Maratonul Nisipului 2018

 
Marți, 06 Februarie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


La sfârşitul lunii viitoare, staţiunea Mamaia va redeveni, pentru o zi, capitala europeană a sportului de masă. În data de 25 martie 2018, va avea loc a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, cea mai mare competiţie de anduranţă din Europa desfăşurată integral pe nisip.
Evenimentul sportiv internaţional este organizat de Asociaţia Sportivă “SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km şi de 5 km) şi crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora şi de a lupta pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa prin proiectul social iniţiat de către Asociaţia “Dăruieşte Aripi”.
“În anul 2018 nu mai vorbim despre alergare, ci vorbim despre familie şi dezvoltare personală; vorbim despre un stil de viaţă mai sănătos, vorbim despre iubire, despre comuniune, despre a dărui, despre a ajuta, despre bucuria de a alerga împreună cu sute de oameni. În toate aceste ediţii anterioare, am reuşit să construim, întâi de toate, dorinţa de a ne bucura de momente unice în viaţă. Am reuşit să legăm prietenii, să construim o comunitate puternică a iubitorilor de sport, care se implică tot mai activ în problemele comunităţii. Mai mult, am reuşit printr-un eveniment ce reprezenta iniţial „o alergare între prieteni”, să realizăm un eveniment sportiv internaţional prin care să promovăm realmente staţiunea Mamaia ca o atracţie turistică. Zeci de sportivi straini, cât şi sute de conaţionali din toate colţurile ţării, au venit pe litoralul românesc pentru că au fost atraşi de entuziasmul de pe chipurile oamenilor, din fotografiile distribuite pe reţelele de socializare. Oamenii sunt atraşi de bucurie, de entuziasm, iar noi, românii, am reuşit să transmitem aceste sentimente cu vârf şi îndesat”, declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei “SanaSport” şi co-organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

Maratonul Nisipului 2017, în cifre

Anul trecut, evenimentul sportiv internaţional Maratonul Nisipului a bătut toate recordurile de participare. Pe plaja dinspre Mamaia spre Năvodari, au alergat nu mai puţin de 1.600 de sportivi amatori şi profesionişti din 10 ţări, s-au mobilizat peste 160 de voluntari pentru a contribui la buna desfăşurare a competiţiei, iar peste 10.000 de oameni au văzut live pe internet competiţia. În acelaşi timp, s-au donat 12.500 de lei, sumă care a fost alocată pentru reconstrucţia şi modernizarea secţiei de nou-născuţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu