Un individ mascat a atacat şi a furat mitraliera unui soldat într-o unitate militară Recomandat

Duminică, 20 Martie 2022 19:01
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noaptea trecută, la o unitate militară din Constanţa, s-a dat alarma, după ce un individ mascat a atacat şi a furat arma şi muniţia unui militar. Hoţul a furat o mitralieră şi cartuşele şi a dispărut fără urmă. La scurt timp poliţiştii şi mascaţii au început căutările pe toată rază oraşului, organizând filtre de amploare pe tot parcursul nopţii trecute, însă individul căutat nu a fost găsit.

Totul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 20:15, când un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat şi jefuit de către un individ care purta o cagulă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale. 

“O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de armă din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii. Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare”, a transmis MApN în cadrul unui comunicat de presă. potrivit Romaniatv.net.

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat atât sporirea măsurilor de pază ale unităţilor militare în toată ţară, cât şi verificarea planurilor de pază şi apărare ale unităţilor militare, iar căutările au fost extinse la nivelul întregii ţări, în special la punctele de trecere a frontierei.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu