Vine iarna: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni Recomandat

Vineri, 11 Noiembrie 2022 16:46
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni şi avertizează că temperaturile vor fi în scădere, până la jumătatea lunii decembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată ţara.

În săptămâna 14 - 21 noiembrie valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil uşor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor deficit în zonele montane.

În săptămâna 21 - 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, excepţie făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie - 05 decembrie temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest şi centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 05 - 12 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu