22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Bobițe pentru toți Bobiță”: Campanie de hrănire a câinilor fără stăpân din București și Galați
„Bobițe pentru toți Bobiță”: Campanie de hrănire a câinilor fără stăpân din București și Galați

Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, a lansat o campanie de hrănire a câinilor fără stăpân din București și Galați și din zonele periferice ale acestor municipii, intitulată „Bobițe pentru toți Bobiță”. „Pe 4 aprilie este Ziua internațională a animalelor fără stăpân și, continuând să susținem eforturile vitale de sprijinire a celor vulnerabili și a celor afectați de pandemia de COVID-19, îndemnăm comunitățile locale să nu uite de prietenii lor din stradă, care au nevoie de ajutor mai mult decât oricând“, spun organizatorii campaniei.

Tone de hrană pentru câini au fost achiziționate și sunt distribuite cu ajutorul voluntarilor și partenerilor locali în cadrul campaniei. „Am lansat această campanie pentru a fi alături de animalele fără stăpân și a le ajuta să scape cu viață din această situație fără precedent atât pentru noi, cât și pentru ele. Încurajez oamenii să sprijine această campanie și să ajute animalele fără stăpân ori de câte ori au ocazia. Speranța mea este ca, atunci când această pandemie se va sfârși, să putem spune că a scos la iveală tot ce e mai bun în noi toți”, spune Anca Tomescu, președintele asociației.

Asociaţia, care de 25 de ani luptă pentru binele animalelor, precizează că își va relua, imediat ce acest lucru va fi posibil, activitățile de sterilizare și vaccinare, dar și activitățile educaționale și de terapie asistată de câini. De asemenea, îndemnă cetățenii să respecte recomandările autorităților și să manifeste compasiune față de animalele fără stăpân, punându-le la dispoziție boluri cu apă și mâncare și raportând eventualele urgențe organizațiilor locale de protecție a animalelor.


Articole înrudite