Cea mai mică maimuţă din lume are doar 120 de grame

 
Luni, 10 August 2015 00:00
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai mică maimuţă din lume cântăreşte, în medie, 15 grame la naştere, 120 de grame la maturitate şi măsoară în jur de 135 mm, exceptând coada.

Se numeşte marmoseta pigmeu, denumirea ştiinţifică fiind Callithrix pygmaea. Poate fi găsită în pădurile tropicale din partea vestică a bazinului amazonian, în America de Sud. Trăieşte în grupuri de 6-8 indivizi, de obicei toţi fiind membri ai aceleiaşi familii, doi adulţi şi puii lor. De cele mai multe ori, femela naşte doi gemeni de două ori pe an. Atinge maturitatea sexuală la vârsta de un an şi jumătate.

Între ele, marmosetele pigmeu comunică prin semnale vocale, chimice şi vizuale. Strigătul lor de ostilitate nu este perceput de auzul omenesc.

Blana acestor maimuţe prezintă o combinaţie de culori, în special galben, maro şi verde, ajutându-le să se camufleze. Sunt animale diurne şi dorm pe pături de frunze sau în scorburi. Marmoseta pigmeu îşi poate roti capul 180 de grade. Conform Guinness Book 2015, este capabilă să facă salturi, între crengi, de până la 5 metri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu