18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Diferențele între un proprietar de pisică şi unul de câine
Diferențele între un proprietar de pisică şi unul de câine

Există diferențe de personalitate între fanii pisicilor și câinilor? Da ! Chiar dacă studiile pe această temă nu țin cont de cei cărora le plac ambele specii.

Proprietarii de pisici sunt...

  • Iubitori de şcoală. Potrivit unui studiu realizat de Denise Guastallo, profesor de psihologie la Universitatea Carroll din Waukesha, Wisconsin, realizat în 2014, 47,2% dintre iubitorii de pisici au o diplomă universitară (față de 38,4% pentru proprietarii de câini). Dacă nu putem concluziona nimic despre inteligența proprietarilor acestor animale, se poate deduce că zilele lungi de lucru la birou permit mai puțin plimbarea unui câine.
  • Burlaci. Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, în 2016, pe un eșantion de 160.000 de utilizatori ai rețelei de socializare Facebook, ar exista mai multe femei singure în rândul proprietarilor de pisici (30%) decât în ​​rândul celor care deţin de câini. (24%). O altă concluzie: prietenii felinelor manifestă mai des o dispoziție tristă, în timp ce iubitorii de câini sunt în mare parte mai emoţionali.
  • Cultivaţi și casnici. Iubitorii pisicilor apreciază în mod deosebit plăcerile din interior, conform unui studiu realizat de Universitatea din Bristol din 2010. Le place să stea acasă, iar hobby-urile lor sunt să citească și să se uite la filme. Studiul de pe Facebook precizează că ar fi fani seriale de ficţiune, science fiction și desene animate. Proprietarii de câini adoră poveștile de dragoste și filmele care prezintă animale.

Proprietarii de câini sunt...

  • Energici și responsabili. Toate studiile care analizează personalitatea proprietarilor de pisici și câini arată un caracter mai energic și mai empatic la aceştia din urmă. Iubitorii de câini sunt din fire autoritari şi adesea mai puțin nevrotici decât iubitorii de pisici. Ei se prezintă mai responsabili și mai atenţi la respectarea regulilor în general.
  • Familişti. Proprietarii de câini tind să locuiască cu familia (şi au cel puțin un copil). Aceștia locuiesc la casă în 82,5% din cazuri și 37,6% dintre ei sunt stabiliți într-o localitate cu mai puțin de 2.000 de locuitori (față de 29,8% dintre proprietarii de pisici).
  • Sociabili și deschişi către ceilalți. Cinofilii (iubitorii de câini) sunt adesea extrovertiți, mai sociabili și mai extrovertiți decât ailurofilii (iubitorii de pisici), conform unui studiu din 2010 al Universității din Texas. Pe rețelele de socializare au în medie 26 de prieteni în plus. Amândouă categoriile favorizează contactul cu alţi proprietari de animale de companie, dar cinofilii ar fi mai deschişi, în timp ce iubitorii de pisici s-ar păstra adesea pentru ei înșiși.

Articole înrudite