18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Nostalgicul milionar chinez care îşi dedică averea pentru salvarea câinilor străzii
FOTO: Nostalgicul milionar chinez care îşi dedică averea pentru salvarea câinilor străzii

Wang Yan milionar din China, supranumit odată "regele oţelului", căruia afacerile îi mergeau foarte bine, şi-a schimbat complet viaţa în 2012, cheltuindu-şi averea pentru apărarea câinilor vagabonzi.
În 2012, tânărul de 29 de ani şi-a pierdut câinele. "L-am căutat peste tot şi degeaba. În cele din urmă am fost sfătuit să-l caut la abator", a mărturisit Wang Yan. Nu a reuşit să îşi găsească animalul, dar a luat cunoştinţă cu o activitate şocantă, ce aprovizionează piaţa alimentară a chinezilor cu carne de câine.
Marcat de barbaria locului în care fusese să îşi caute câinele şi după ce a aflat câţi câini vagabonzi sunt ucişi anual în China, el a cumpărat cu 400.000 de dolari o uzină dezafectată din Changchun (provincia Jilin, nord-estul ţării) şi a creat un adăpost pentru câini abandonaţi, căruia îi consacră întreaga sa avere, ajungând până apoape de faliment.
Ieri milionar, Wang Yan are astăzi datorii, dar se descurcă şi este mulţumit că şi-a dedicat averea acestei cauze. "Nu accept donaţii în bani. Sper numai ca oameni generoşi să mă ajute să apăr adăpostul de frigul iernii", arată tânărul, care îşi petrece zilele hrănind şi îngrijind animalele pe care le adăposteşte.
De când a fost creat, la adăpost au fost aduşi peste 2.000 de câini abandonaţi, care în mod normal ajungeau la abator şi până acum, 200 dintre ei şi-au găsit adoptatori. FOTO, mai jos!


Articole înrudite