18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Personalitatea animalelor poate fi un factor cheie pentru supravieţuirea lor
Personalitatea animalelor poate fi un factor cheie pentru supravieţuirea lor

Personalităţile diferite ale animalelor ar putea fi un factor cheie pentru supravieţuirea lor, în faţa creşterii ameninţării schimbărilor mediului din pădurile tropicale, potrivit unui studiu publicat în Australia şi citat de EFE.

Studiul realizat de cercetători de la Universitatea James Cook a examinat pentru prima dată adaptarea acestor animale la schimbările medio-ambientale din pădurile tropicale.

"Mult timp s-a crezut că exemplarele tuturor speciilor acţionează la fel, dar există diferenţe semnificative la fiecare animal", notează într-un comunicat cercetătoarea Tasmin Rymer de la Universitatea James Cook, care a participat la studiu.

Rymer a remarcat că se pot distinge în linii mari două grupuri: animalele îndrăzneţe şi dinamice care se aventurează să exploreze şi să caute noi resurse, expunând-se mai mult prădătorilor; şi un grup timid, mai reticent.

Personalitatea animalelor se defineşte în principal la vârsta adultă şi poate fi considerată rezultatul concentraţiei hormonilor din sânge, deşi deocamdată nu s-a stabilit care dintre aceştia ajută la o mai bună supravieţuire în pădurile ameninţate.

"Complexitatea pădurilor tropicale sugerează faptul că exemplarele îndrăzneţe ar putea supravieţui mai bine, deşi nu este întotdeauna cazul", notează Rymer, al cărei studiu remarcă de asemenea că şi animalele timide pot avea un bun răspuns la schimbări, tocmai datorită firii lor reticente.


Articole înrudite