22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sculptură care aduce un omagiu câinilor de lucru din armată
Sculptură care aduce un omagiu câinilor de lucru din armată

Artista Susan Norris este specializată în sculptură omagială. Ultima ei lucrare onorează eforturile şi sacrificiile câinilor de lucru militari. Intitulată „Eroul meu, prietenul meu”, este o sculptură în bronz, de mărime naturală, a unui câine militar care poartă o inimă purpurie, jelind pierderea însoţitorului său uman. „Există dintotdeauna o afecţiune pentru animale, dar legătura dintre un câine militar şi partenerul său este la un alt nivel”, spune artista.

Această sculptură este menită să onoreze vitejia şi dedicarea unui câine de serviciu militar pentru conducătorul său uman, impresionând profund spectatorii. Sculptură va fi plasată la Veterans Memorial Park din Trophy Club, Texas, în interiorul metroplexului Dallas-Fort Worth. „E mişcător să vezi oamenii plângând la vederea sculpturii mele”, a adăugat Susan Norris despre reacţiile şi emoţiile venite din recunoştinţă.

„Câinii au devenit membri ai echipelor de cercetare, au servit în unităţile aeropurtate şi au fost transportaţi cu elicopterele atunci când era nevoie”, mai spune Susan Norris. Oamenii redescoperă continuu că tehnologia nu poate concura uşor cu simţurile canine şi alte abilităţi inerente şi realizează, de asemenea, loialitatea permanentă, nealterată de conflictele care evoluează în jurul lor.

Autor Cornel Gingăraşu


Articole înrudite