21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Leoaica Adela de la Grădina Zoologică Galaţi, care a fost operată în data de 13 aprilie pentru că suferea de o formaţiune tumorală abdominală, are toate motivele să răsufle uşurată în urma analizelor de la Laboratorul de Anatomie Patologică Bucureşti asupra eşantionului din tumora îndepărtată: nu are cancer, formaţiunea tumorală fiind benignă.
„Săptămâna trecută au venit rezultatele de la anatomie patologică şi din Galaţi şi din Bucureşti şi ambele au arătat acelaşi rezultat: a fost vorba de o tumoră benignă. Acum Adela are un comportament normal, mănâncă, rage şi stă la un loc cu ceilalţi lei”, a declarat Mădălin Şerban, directorul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
Vă reamintim faptul că leoaica Adela a fost operată de o echipă de medici veterinari coordonată de prof.dr. Diaconescu Alexandru de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, întreaga intervenţie durând aproximativ două ore, în urma căreia felinei fiindu-i îndepărtată de pe abdomen o tumoare de 6 kg. Adela s-a născut la ZOO Galaţi în anul 2001 şi a dat naştere la doi pui, o femelă şi un mascul, care se află şi ei în parcul ZOO.


Articole înrudite