02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acuzat că fură curent, Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL
Acuzat că fură curent, Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL

După ce în urmă cu o lună şi jumătate a fost înlocuit din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Cătălin Boboc, şi-a anunţat marţi seara demisia din PNL, în urma scandalului în care numele său a fost vehiculat în ultimele două zile, notează probr.ro.
Cătălin Boboc are o carieră politică în PNL de peste 18 ani şi a deţinut mai multe funcţii alese sau numite de-a lungul anilor. A fost secretar de stat, senator, prefect de Brăila şi consilier judeţean. În 2016 a candidat la Primăria Municipiului Brăila, iar în 2020 a candidat pentru funcţia de Preşedinte al CJ Brăila.
În cursul zilei de luni, 3 octombrie, un angajat al S.D.E.E Muntenia Nord - Sucursala Brăila a reclamat, la poliţie, faptul că ar fi identificat un contor branşat ilegal la o adresă din municipiul Brăila unde îşi are domiciliul Cătălin Boboc.
„Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită, şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse. Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei. Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi!”, a spus Cătălin Boboc într-o postare pe pagina sa de facebook. *sursa foto: obiectivbr.ro


Articole înrudite