04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bacalbaşa şi Durbacă, umăr la umăr în cursa electorală pentru funcţiile de preşedinte CJ şi primar
Bacalbaşa şi Durbacă, umăr la umăr în cursa electorală pentru funcţiile de preşedinte CJ şi primar

Două dintre personajele politice cu mare notorietate în Galaţi intră în cursa electorală din partea Partidului Conservator Democrat. Ambii au ştate vechi în politica gălăţeană şi au ocupat funcţiile pentru care acum intră în bătălia electorală.
Este vorba despre Eugen Durbacă care, la alegerile locale de anul acesta, candidează pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi şi de medicul Nicolae Dobrovici Bacalbaşa care va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi.
Din punct de vedere politic, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa (80 ani) este cunoscut ca fiind membru PSD, partid care l-a propulsat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi în perioada 2012 - 2016 şi apoi în cea de deputat (2016-2020). În ultimii ani, Nicolae Bacalbaşa nu a mai fost vizibil pe scena politică, ca acum să reapară ca fiind candidat nu din partea PSD, ci din partea Partidului Conservator Democrat.

Eugen Durbacă (81 ani) a candidat pentru prima dată la funcţia de primar al municipiului Galaţi în 1992, câştigând două mandate consecutiv, în 2004 a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, iar în 2008 a fost vicepreşedinte al CJ Galaţi. În 2012 a fost ales senator, iar în 2016 a fost ales deputat. În toată această perioadă de activitate politică, Eugen Durbacă a tot schimbat partidele, în prezent fiind preşedintele Partidului Conservator Democrat, partid din partea căruia cei doi vor candida, anul acesta, pentru cele mai înalte funcţii din administraţia locală.

Întrebat despre suprinzătoarea reapariţie pe scena politică a lui Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, Eugen Durbacă ne-a confirmat candidatura lui Bacalbaşa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, amintind că el este cel care l-a adus în politică pe Bacalbaşa în anul 2000, aşa cum de altfel a adus mulţi oameni cu notorietate care au ocupat funcţii înalte.
 
Am stat de vorbă şi cu Nicolae Dobrovici Bacalbaşa care ne-a declarat că a ales să se retragă din partidele de avergură internaţională după incidentul în care a fost agresat în faţa Palatului Parlamentului, în 2018, în timpul mandatului său de deputat. De altfel acesta a fost profund dezamăgit şi de rezoluţia procurorului cu privire la acest incident. În plus, şi pe plan local acesta a primit ameninţări. 
Acum însă preferă să se implice în politică doar pe plan local, mai ales că are câteva chestiuni care îi stau pe suflet, una dintre acestea fiind Grădina Zoologică din Galaţi, unde - susţine acesta - se fură mâncarea animalelor, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa fiind un mare iubitor de animale. 
Întrebat dacă mai are şi alte nemulţumiri legate de actuala administraţie, acesta a spus că nu îşi doreşte să facă o campanie bazată de critică, dar că Galaţiul are nevoie de o voce obiectivă şi onestă care să spună lucrurilor pe nume. 
” Mă pricep la cultură, la adminsitraţie, am avut 4 mandate de consilier judeţean, 1 mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean, unul de parlamentar, dar mă pricep foarte bine şi la sănătate şi mai ales mă pricep să pun un diagnostic diferenţial între om şi porc”, ne-a declarat Nicolae Bacalbaşa.  


Articole înrudite