07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns în acest sfârşit de săptămână la Galaţi
Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns în acest sfârşit de săptămână la Galaţi

Consilierii locali USR Galaţi, parlamentarii USR şi reprezentanţi ai USR Tineret discută cu gălăţenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copiii şi tinerii României şi strâng semnături de susţinere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic.
„Sălile de jocuri de noroc ar trebui interzise pentru a nu fi puşi în pericol copiii noştri. La fel şi reclamele de la televizor”, a declarat mama unui băiat de 10 ani.
Pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de şcoli, locuri de joacă, spitale, biserici şi centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc, USR a depus proiecte de lege care interzic publicitatea în spaţii publice la jocurile de noroc şi impun obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.
„Păcănelele nu au ce căuta nici la parterul blocurilor, nu doar lângă şcoli, licee şi biserici”, a declarat o familie din Galaţi.
Legile USR prevăd de asemenea ca persoanele plătite din bani publici să controleze piaţa jocurilor de noroc să nu poată fi şi jucători, ca şi faptul că reclamele la jocurile de noroc trebuie să conţină mesaje de avertizare în privinţa dependenţei distructive pe care acestea o creează.
„Am rude care au pierdut la păcănele şi am avut şi eu, de mai multe ori, un impuls de a intra în sălile de păcănele, dar am rezistat. Eu muncesc de la 16 ani, 100 de lei pierduţi la păcănele ar fi o mare pierdere pentru mine”, a declarat un tânăr de 21 de ani.
USR solicită majorităţii PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi împotriva păcănelelor şi să nu le mai plagieze în proiecte de lege separate.
Românii îşi pot declara sprijinul pentru pachetul de legi USR împotriva păcănelelor pe site-ul https://farapacanele.ro/ şi pot pune astfel presiune pe parlamentari să ţină cont de interesul cetăţenilor, nu al firmelor care se îmbogăţesc în timp ce dependenţii de jocuri de noroc îşi pierd economiile de o viaţă, casa, sănătate şi chiar viaţa.
Aproape 53.000 de români au semnat deja pe acest site pentru pachetul de legi depus de USR.


Articole înrudite