16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cătălin Cristache şi Marius Stan, în fruntea listelor PMP
Cătălin Cristache şi Marius Stan, în fruntea listelor PMP

Preşedintele filialei PMP Galaţi, Cătălin Cristache, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PMP Galaţi şi-a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, la Senat primul pe listă fiind orupat de fostul primar, Marius Stan, iar la Camera Deputaţilor, de liderul filialei Cătălin Cristache. În schimb, deputatul Eugen Chebac era aşteptat până sâmbătă să-şi depună candidatura pentru locul doi la deputaţi, a adăugat Cristache. Potrivit acestuia, după Marius Stan, pe următoarele locuri pentru Senat se află: Iaru Romulus Lucian, Badiu Nicoleta şi Petcu Anton Marian.
Cât priveşte lista de candidaţi ai PMP Galaţi pentru Camera Deputaţilor, după Cătălin Cristache, locul doi este rezervat deputatului Eugen Chebac, deşi până acum acesta nu a dat niciun răspuns. „Pentru locul doi de la deputaţi a fost invitat dl. Eugen Chebac să candideze pe lista PMP. Până la această oră nu a depus dosarul de candidatură şi am solicitat preşedintelui Traian Băsescu o derogare ca până mâine la ora 12.00 dumnealui să aibă timp să îşi depună candidatura pentru poziţia a doua”, a spus Cristache vineri la prânz. El a spus că pe următoarele locuri pe lista PMP Galaţi pentru Camera Deputaţilor se află, în ordine: Mihai Alin, Iurescu Oana Claudia, Popescu Radu, Hârleşteanu Iulia, Mărăcineanu Mitică, Milaşcu Daniel, Ursache Andreea şi Banciog Petrică.
În cazul în care Eugen Chebac nu-şi depune dosarul de candidatură, pe locul doi pe listă va urca Mihai Alin, a mai precizat Cristache.
Pe de altă parte, Marius Stan a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, răspunzând unei întrebări dacă este mulţumit că se află pe primul loc pe listă la Senat, şi nu la Camera Deputaţilor, că „în viaţă nu întotdeauna mănânci plăcinte, ştiţi cum e, până la urmă e vorba de a închega o echipă, de a încerca să treci peste nişte orgolii. Am spus din start că nu îmi convine, dar zic eu că suntem oameni maturi, care ştiu să treacă peste nişte orgolii, în speranţa obţinerii unui rezultat care să ne aducă acolo unde ne-am propus”.
PMP Galaţi şi-a stabilit pentru alegerile parlamentare obţinerea a două mandate la Camera Deputaţilor şi unul la Senat.


Articole înrudite