07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ciumacenco, primul clasat în sondajele PNL privind fotoliul de primar al Galaţiului
Ciumacenco, primul clasat în sondajele PNL privind fotoliul de primar al Galaţiului

Ambii copreşedinţi ai organizaţiei PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre şi Doruleţ Resmeriţă, au declarat presei gălăţene că Ciumacenco ocupă primul loc în încrederea gălăţenilor şi s-a clasat pe primul loc în sondajul liberalilor care au testat intenţia de vot a 1.030 de gălăţeni, primind răspunsul de la 917 concitadini. Candidatura va fi validată de forurile partidului, inclusiv Biroul Permanent Naţional, unde ambii copreşedinţi cred că nu vor exista obiecţii privind candidatura lui Ciumacenco la Primăria Galaţi. Dintre cei 14 potenţiali candidaţi prezentaţi gălăţenilor, George Stângă, consilier judeţean, s-a clasat pe locul al doilea.
Dobre a declarat: „Ciumacenco este de departe favorit şi candidat va fi în momentul în care se parcurg toate procedurile statutare”.
La recomandarea celuilalt copreşedinte, Doruleţ Resmeriţă, Dobre a refuzat să prezinte procentele obţinute în cadrul sondajului de către potenţialii candidaţi la Primăria municipiului Galaţi. „Nu vom spune cifre pentru că sondajele cu siguranţă nu sunt alegeri. Sondajele sunt sondaje, ele sunt un mijloc de a te organiza cât mai bine, de a stabili candidaţii, de a stabili priorităţile, de a răspunde cetăţenilor” a adăugat Dobre.
Refuzul prezentării cifrelor a atras comentarii din partea jurnaliştilor, de genul „sondaj misterios”.
Deci am putea avea în campania pentru alegerile locale reluarea meciului Nicuşor Ciumacenco versus Marius Stan, dar cu schimbarea porţilor, în sensul că actualul primar, Marius Stan, era liberal în momentul alegerilor locale precedente, şi este foarte posibil să fie candidatul PSD-UNPR, în prezent fiind preşedintele organizaţiei municipale UNPR, iar Ciumacenco să candideze din partea PNL. Asta dacă până atunci nu vor mai apărea răsturnările de ultimă clipă specifice scenei politice.


Articole înrudite