18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Am un mare respect pentru contabili”
Cristian Dima (ALDE): ”Am un mare respect pentru contabili”
Filiala Galaţi a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a sărbătotorit cea de-a XIII-a ediţii a Zilei Naţionale a Contabilului Român printr-o manifestare organizată pe 21 septembrie 2017 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. Anul acesta, manifestarea a fost dedicată profesiei contabile în prezent şi în viitor, în contextul noilor reglementări, dar şi al economiei globale şi digitale. 
Contabilitatea stă la baza tuturor afacerilor şi este mai mult decât o ştiinţă, căci este considerată arta stăpânirii afacerilor. Este o profesiune ce presupune mult tact, buna cunoaştere a legislaţiei, dar şi mult echilibru.
Prezent la sărbătoarea contabililor gălăţeni, Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi, cunoscut om de afaceri, ne-a declarat: ”Am un mare respect pentru această categorie socio-profesională. Este o profesie care cere multă pasiune şi dedicaţie, pentru că un contabil trebuie să ştie legislaţie, fiscalitate, audit şi chiar şi noţiuni solide de inspecţia muncii. Această distinsă ramură profesională, în opinia mea, luminează operaţiunile economice ale oricărui stat. Fără o evidenţă clară, operaţiunile comerciale rămân sterpe, neputând evidenţia rezultatul obţinut. În ultimii ani, schimbările legislative din domeniul fiscal le-au dat multe bătăi de cap şi de aceea consider că stabilitatea legislativă şi fiscală este primordială pentru un mediu economico-financiar sănătos”.

Articole înrudite