25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian DIMA (ALDE Galaţi) anunţă că s-a făcut primul pas concret pentru realizarea Drumului Expres Brăila - Galaţi
Cristian DIMA (ALDE Galaţi) anunţă că s-a făcut primul pas concret pentru realizarea Drumului Expres Brăila - Galaţi

După mulţi ani de aşteptare, în sfârşit s-a făcut primul pas concret spre realizarea Drumului Expres Brăila - Galaţi. CNAIR SA a transmis în vederea validării către ANAP documentaţia aferentă procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie „Drum Expres Brăila - Galaţi”. 

”De ani de zile fac numeroase demersuri pentru drumul expres Focşani-Tecuci-Galaţi-Brăila- Autostrada A2. Şi iată că începe să se concretizeze acest proiect, pentru că astăzi pot anunţa că CNAIR a transmis către ANAP, în vederea validării, documentaţia aferentă lansării licitaţiei pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a Drumului Expres Galaţi-Brăila. Aşa cum am mai spus, pe perioada în care am activat în Guvernul României, am participat împreună cu un grup de 10 miniştri la discuţii despre programul de dezvoltare a României şi în cadrul acestor discuţii un obiectiv important a fost modernizarea căilor rutiere prin traversarea Dunării în zona Galaţi - Brăila. Este deosebit de important pentru regiunea noastră ca infrastructura de transport să se dezvolte, facilitând implicit dezvoltarea regiunii noastre”, a declarat unul dintre susţinătorii acestui proiect, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima. 

Reamintim că acesta a lansat o petiţie în anul 2016 având ca subiect Drumul Expres Focşani-Tecuci-Galaţi-Brăila- Autostrada A2, iar în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a continuat să susţină acest proiect. Cristian Dima a explicat că după finalizarea acestei etape, contractul pentru proiectare şi execuţie va putea fi postat pe SEAP, pentru ofertare.

Obiectul contractului ce va fi scos la licitaţie îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Drumului Expres Brăila - Galaţi, care va avea o lungime de 11 km, iar perioada de realizare a acestui contract este de 34 luni, din care 10 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. 


Articole înrudite