24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica cere Comisiei Europene sprijin pentru România în fața iminentului aflux de refugiați ucraineni
Dan Nica cere Comisiei Europene sprijin pentru România în fața iminentului aflux de refugiați ucraineni

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a cerut președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mobilizarea urgentă a asistenței necesare pentru gestionarea cât mai eficientă de către România, celelalte state membre din vecinătatea Ucrainei, precum și Republica Moldova a iminentei crize a refugiaților din Ucraina. Eurodeputatul român a solicitat trimiterea de suport financiar, adăposturi provizorii, material medical și personal calificat către flancul estic al UE. „Invadarea Ucrainei provoacă o criză umanitară, cu România în prima linie. Trebuie să fim pregătiți și întreaga Europă trebuie să contribuie la acest efort”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

„În contextul invaziei în curs a Ucrainei de către Rusia, având în vedere previzibilul aflux de refugiați către țările învecinate Ucrainei, solicit Comisiei Europene să mobilizeze toate tipurile de asistență necesară și de expertiză, pentru a ajuta România și celelalte state din regiune să facă față unei crize a refugiaților”, se arată în scrisoarea liderului europarlamentarilor social-democrați români către președinta Comisiei Europene.

Dan Nica a pledat pentru solidaritate, „pentru a proteja în special categoriile cele mai vulnerabile, care sunt și primele victime ale conflictului: femeile, copiii și vârstnicii”.


Articole înrudite