27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: MAI oferă în continuare drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, doar că nimeni nu-l cere
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: MAI oferă în continuare drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, doar că nimeni nu-l cere

La opt ani de când a fost dată Hotărârea de Guvern privind transmiterea drumului care traversează curtea Poliţiei de Frontieră în zona turnului de televiziune, Ministerul Afacerilor Interne este dispus în continuare să-l ofere municipalităţii, doar că nu pare să prezinte interes. Pe 19 iunie 2015 era publicată în Monitorul Oficial nr. 441 Hotărârea de Guvern nr. 434 din 10 iunie 2015. Aceasta se referă la transmiterea unor părţi de imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi în domeniul public al municipiului Galaţi, respectiv în domeniul public al judeţului Galaţi.
Hotărârea era luată în vederea realizării unui drum de legătură între bdul Dunărea şi str. V. Vâlcovici din municipiul Galaţi, precum şi a drumului de completare a străzii de centură spre bdul Dunărea pentru optimizarea traficului spre şi dinspre municipiul Brăila.
După mai multe tenative eşuate, în septembrie 2020 primarul Ionuţ Pucheanu anunţa că au început lucrările şi posta chiar nişte fotografii cu muncitori pe şantier.
De atunci, modernizarea căii de acces a fost din nou abandonată, fără a se şti stadiul lucrărilor şi cât i-a costat pe gălăţeni să nu poată utiliza acest drum.
Am întrebat MAI care este regimul actual de proprietate în condiţiile în care partea de imobil la care se referă HG nr. 434 din 10 iunie 2015 urma să revină în situaţia premergătoare dacă nu se făceau modernizările la timp, respectiv din nou în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
Conform răspunsului oferit de secretarul de stat MAI, chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, „MAI nu este interesat de revenirea acestuia în patrimoniul său”, dar autorităţile locale trebuie să-şi asume continuarea lucrărilor şi finalizarea investiţiilor.
Cer public primarului Ionuţ Pucheanu să facă toate demersurile necesare finalizării investiţiei şi să ne comunice stadiul şi costul aferent lucrărilor executate până în prezent.


Articole înrudite