19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat Viorica Sandu: PSD propune un Pact pentru Educaţie
Deputat Viorica Sandu: PSD propune un Pact pentru Educaţie

Deputatul PSD de Galaţi, Viorica Sandu, vorbeşte despre propunerea PSD de modernizare a învăţământului din România, printr-un Pact pentru Educaţie. Ea spune, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de consens politic la nivel naţional.

„Chiar înainte de conferinţa de presă a Preşedintelui Iohannis, pe tema «România educată», spuneam că avem nevoie de un consens naţional în privinţa educaţiei, cât mai curând. De altfel, chiar Preşedintele a afirmat în conferinţă că a apreciat deschiderea membrilor Parlamentului, inclusiv a celor din opoziţie, pentru colaborare. Propunerea PSD este un PACT PENTRU EDUCAŢIE şi avem soluţii pentru un învăţământ modern, incluziv, garantat şi copiilor din medii vulnerabile. Avem soluţii la toate problemele cu care se confruntă atât elevii, cât şi profesorii din România, trebuie doar să obţinem şi sprijinul colegilor de la putere pentru a le pune în practică”, scrie deputatul.

Viorica Sandu aminteşte şi că judeţul Galaţi se află în topul naţional ca rată a promovării la examenele de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.

„O dovadă, în acest sens, stă chiar Galaţiul, cu o administraţie PSD implicată în educaţie, care a investit în logistică şcolară şi a reabilitat şi modernizat unităţi de învăţământ. Judeţul nostru s-a clasat pe locul doi în topul judeţelor cu cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat şi pe locul 4 după rezultatele la Evaluarea Naţională, cu peste 80 de procente la ambele examene”, concluzionează deputatul de Galaţi.

Pe 07 iulie, la Cotroceni, PSD i-a înmânat preşedintelui Klaus Iohannis „24 de măsuri imediate” în completarea celor 12 deziderate din „România Educată”.


Articole înrudite