22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Drulă vs Cîmpeanu: Sunteţi ministru al Educaţiei unei coaliţii socialiste cu epoleţi
Drulă vs Cîmpeanu: Sunteţi ministru al Educaţiei unei coaliţii socialiste cu epoleţi

Preşedintele interimar al USR, deputatul Cătălin Drulă, a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei, că învăţământul nu are cum să nu fie la punct minim cu Sorin Cîmpeanu la "cârmă", menţionând că acesta este "ministrul unei coaliţii socialiste cu epoleţi".
"Domnule ministru, discursul dumneavoastră este exact proba a ceea ce nu e în regulă în sistemul de învăţământ românesc: autosuficient, verbos, adică multe cuvinte, dar fără să spună nimic pe fond şi mie îmi e clar, după ce v-am ascultat astăzi, vă cunosc şi din Guvern, cu oameni ca dumneavoastră la cârma educaţiei nici nu avem cum să nu fim la un punct de minim, aşa cum spuneţi. Până la urmă, sunteţi la locul dumneavoastră în prezent, adică ministru al Educaţiei în Guvernul României doar din două perspective. Sunteţi în subordinea unui plagiator. Deci pentru asta vă potriviţi acolo. Şi sunteţi ministru al Educaţiei unei coaliţii socialiste cu epoleţi. Apropo, mai sunteţi în Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale? De fapt, parcă nu mai sunteţi, că anul trecut v-aţi certat cu domnul Pricopie, aşa, ca între civili", a afirmat Drulă.
El a spus că USR a lăsat o alocare enormă pentru educaţie prin PNRR, dar ministrul Educaţiei nu este în stare să pună în practică programul.
"Domnule Cîmpeanu, USR v-a lăsat un PNRR cu alocare enormă pentru educaţie - 3,6 miliarde de euro - cea mai mare alocare după Transporturi, o şansă enormă pentru educaţia din România, dintre care peste 500 de milioane de euro sunt numai pentru evitarea abandonului şcolar. Nu sunteţi în stare, la fel ca ceilalţi miniştri în acest Guvern, să puneţi în practică un program, o şansă unică pentru România", a adăugat Drulă.
Liderul USR a mai susţinut că Sorin Cîmpeanu nu a luat atitudine împotriva "plagiatului evident" al premierului Ciucă.
"Şi dacă vorbim de integritate, v-am auzim mai devreme, nu v-am auzit nici pe dumneavoastră, nici pe patronul Iohannis să luaţi vreodată atitudine împotriva plagiatului evident al premierului Ciucă. Zeci şi zeci de pagini copiate, copy paste şi furtul era furt şi 2003 şi în 2007, şi când v-aţi mai făcut doctorate falsificate. Sunteţi întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis şi cinismul securiştilor cu doctorate falsificate. Un lucru este foarte clar - educaţia va merge doar jos, din păcate, şi asta mă doare pentru că are am doi copii care vor merge la şcoală în curând, cu impostură la putere, educaţia va merge doar în jos, dar o notă de optimism: orice impostură are, domnule Cîmpeanu, sfârşitul ei şi la dumneavoastră se apropie", a mai spus Drulă. (sursa Agerpres)


Articole înrudite