18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Durbacă intră în cursa pentru fotoliul de primar al Galaţiului
Durbacă intră în cursa pentru fotoliul de primar al Galaţiului

Senatorul ALDE Eugen Durbacă (componenta PC) şi-a anunţat decizia de a intra în cursa pentru fotoliul de primar al Galaţiului. Candidatura va trebui validată de către Biroul Teritorial Politic ALDE Galaţi. Eugen Durbacă a confirmat într-o doară candidatura, declarând că „s-ar părea” că va candida pentru funcţia de primar al Galaţiului, după ce consilierul local Cristian Dima şi-a anunţat retragerea din cursă. Apoi şi-a nuanţat răspunsul: „Eu v-am spus - orientarea mea iniţială nu a fost la adresa mea. Am spus-o de atâtea ori, dl. Dima are un procent bun. (...) V-a spus dl. Dima clar - trebuie să avem o hotărâre a biroului. (...) Da. Vă spun - candidez, dar problema este că parcurgem nişte etape care trebuie respectate din punct de vedere politic”. Eugen Durbacă va candida atât la fotoliul de primar, cât şi pe listele pentru Consiliul Judeţului, iar Dima se va afla pe lista consilierilor locali.
Consilierul local Cristian Dima, preşedinte executiv ALDE Galaţi (componenta PLR) şi-a anunţat retragerea din cursa pentru primărie din cauza unui proces cu ANI care se judecă la ÎCCJ. Dima apreciază că „s-a considerat dintr-o eroare” la nivelul CL Galaţi că ar fi votat o hotărâre privind finanţarea Fundaţiei „Andreiana Juventus” în care era membru. Dima a declarat: „E o fundaţie care se ocupă de actele de cultură ale gălăţenilor, în care toţi angajatii Teatrului Dramatic şi Teatrului Muzical sunt angajaţi pe această fundaţie. S-a considerat dintr-o eroare cum s-a transcris şedinţa de Consiliu Local că aş fi votat, deşi nu am fost în această situaţie, chiar am şi scris pe raportul de avizare că mă abţin, dar a fost altfel consemnat, ca şi dl. viceprimar Cosca, că de fapt am fost greşit interpretaţi că am fi votat în acel proiect. Am ajuns cu procesul la ÎCCJ, care a stabilit ca termen data de 17 mai, producându-mi o stare tensionată care ne pune în imposibilitatea pe noi, ALDE, că aş putea fi în această postură. Nu e singurul motiv, dar e cel care m-a determinat pe mine personal”.
Conform unui comunicat al ANI din 11 decembrie 2013, Cristian Dima, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la şedinţele Consiliului Local Galaţi în care au fost dezbătute şi aprobate în unanimitate două hotărâri ale Consiliului privind majorarea contribuţiei publice la bugetul Fundaţiei „Andreiana Juventus”. în cadrul căreia Dima deţinea funcţia de vicepreşedinte. Fundaţia „Andreiana Juventus” este finanţată de Primăria municipiului Galaţi şi, potrivit reprezentanţilor instituţiei, aceasta are ca scop promovarea valorilor în domenii precum învăţământ, educaţie, cultură, artă şi sport.
Candidaţii ALDE din judeţul Galaţi pentru alegerile locale vor fi lansaţi oficial pe 24 aprilie. Au fost invitaţi circa 3.000 de delegaţi ai filialei ALDE Galaţi precum şi liderii centrali, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.


Articole înrudite