19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
E oficial: Marius Stan s-a înscris în cursa pentru Primărie
E oficial: Marius Stan s-a înscris în cursa pentru Primărie

Primarul Marius Stan şi-a depus dosarul la BEM, prin care se înscrie în cursa pentru cel de-al doilea mandat de primar al Galaţiului. Holul Sălii Sporturilor era înţesat, joi, în jurul orei 12.00, de colegi de partid şi alţi susţinători gălăţeni ai actualului primar. Marius Stan a reamintit de necesitatea realizării proiectului subtraversării Dunării, astfel încât Galaţiul să fie aşezat pe harta rutieră a României şi pe o hartă a dezvoltării, asta pentru a nu deveni o Vale a Jiului.
Edilul a precizat că proiectul Podului peste Dunăre de la Brăila este trecut în strategia de dezvoltare abia pentru 2030, ceea ce condamnă în continuare zona Galaţi-Brăila-Tulcea la subdezvoltare. Marius Stan făcea referire la declaraţiile recente ale premierului Cioloş privind o alocare guvernamentală pentru Podul de la Brăila, fonduri care nu au fost trecute în bugetul naţional, deci declaraţiile nu prea au acoperire bugetară.
Primarul a reamintit şi despre proiectul multinodal, care va genera dezvoltarea transporturilor şi deci atragerea investiţiilor.  
Deşi conştient că are de dus o luptă destul de dificilă, Marius Stan face o paralelă cu situaţia pe care a traversat-o în 2010 ca preşedinte al Clubului de Fotabal Oţelul Galaţi, luptându-se cu cluburi potente financiar şi, deşi acelea au avut şanse mult mai mari, Oţelul a reuşit, având o echipă sudată, unită. Primarul a declarat: “Raportându-mă la majoritatea prezentă, membri de partid (UNPR), sunt şi susţinători care nu au treabă cu partidul... şi asta mă bucură. Asta te bucură şi îţi dă încredere şi emoţii. Am vorbit despre trei subiecte: părinţi, copii şi de Galaţi. Oamenilor le-am propus să ajungem să trăim într-un oraş normal, unde scara valorilor să fie respectată. (...) Proiectul (subtraversarea Dunării n.r.) va căpăta contur cu fiecare lună care trece. (...) Acest proiect este monitorizat de firme de construcţii care vor să investească. Lucrarea este vitală pentru Galaţi. Investitorii care vor veni cu banii, folosesc de aici şi resurse umane şi materiale. Aceasta este o infuzie de capital care se va simţi. (...) Am şansa campionatului din 2010-2011, când aveam şansa a cincea sau a şasea să câştig campionatul, dar l-am câştigat! L-am câştigat pentru că am avut o echipă formidabilă, o atmosferă formidabilă, o coeziune care au reuşit să învingă cluburi mult mai puternice financiar. Şi acum sunt partide politice mult mai puternice financiar şi care ştiu dedesubturile politicii. Şi blatul politic de care am vorbit, şi nu am să contenesc să îl arăt, mi se pare cel mai jenant lucru pe car îl pot face două partide diametral opuse ca ideologie, care îşi dau mâna pe sub masă, bine... liderii lor (Nica, Dobre - n.r.) pentru că sunt convins că oamenii, membrii de partid, nu au nici o legătură cu el. (...) Sunt capabili de orice pentru a fi pereni. (...) Avem 3 primari pe care i-am avut la Galaţi după revoluţie. (...) Cei 4 ani de mandat sunt incomparabili cu cei 8 ai lui Durbacă şi cei 12 ai lui Nicolae”.
Şi de această dată Marius Stan consideră că are alături o echipă, politică alături de care va învinge (UNPR şi Partidul Ecologist, care îl anunţase ca şi candidat la fotoliul de primar înaintea mandatului câştigat alături de PNL).
La depunerea dosarului de candidat pentru Primărie şi pe cele ale UNPR pentru CL, Marius Stan l-a avut alături şi pe colegul său, preşedintele organizaţiei judeţene UNPR, Eugen Chebac. Acesta l-a încurajat, glumind: “Lasă-i pe ei să facă podul în sufragerie şi fă tu subtraversarea Dunării!”.
Marius Stan a mai atins un subiect foarte sensibil: depopularea Galaţiului, generată de lipsa de problema tinerilor, care au plecat masiv în ultimii ani din oraş, pentru că Galaţiul nu are o piaţă a muncii generoasă, iar gălăţenii au ajuns să fie copleşiţi de facturi pe care nu le mai pot plăti. Marius Stan a amintiti că este tatăl a doi copii mici, care trebuie să crească într-un oraş care să le ofere perspective, iar dacă cel mare pleacă, aşa cum pleacă mulţi tineri gălăţeni absolvenţi de facultate, “se rupe ceva în tine” ca părinte. Marius Stan consideră că nu e normal să îţi întâlneşti familia doar la Crăciun şi Paşte, asta dacă cei plecaţi din ţară îşi pot permite să vină acasă, la Galaţi, amintind că este şi situaţia sa, având două surori stabilite în alte ţări europene.


Articole înrudite