07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Filiala umaniştilor de la Galaţi, redeschisă
Filiala umaniştilor de la Galaţi, redeschisă
Europarlamentarul Maria Grapini s-a reîntors vineri acasă, la Galaţi (s-a născut la Bereşti, judeţul Galaţi - n.r.) pentru a redeschide filiala umaniştilor. În această nouă formulă, umaniştii s-au reunit cu liberalii conduşi de Tăriceanu. Partidul nou format se numeşte Partidul Puterii Umaniste – Social Liberale. Grapini a precizat că proiectul politic este o “continuitate” a proiectului iniţiat în anii '90, transformat la începutul anilor 2000 în Conservator. “(…) Este un nou început (...) şi o continuitate. Partidul Puterii Umaniste continuă doctrina Partidului Umanist înfiinţat în 1992 - nu de mine, pe atunci eram doar om de afaceri. Însă mi-a plăcut extrem de mult nu numai doctrina ci şi toate acţiunile partidului. Iniţiativele legislative erau toate gândite privind impactul pe care îl vor avea supra oamenilor. (...) Şi cred că e o nevoie actuală pentru România. Nu putem să trăim fără politici făcute pentru oameni. Politicile sociale nu sunt de dreapta sau de stânga, ci sunt pentru oameni. Din păcate, la Bruxelles, România se situează printre primele locuri privind neatingerea ţintelor ce vizează calitatea vieţii”, spune Grapini. 
Grapini apreciază că noul partid nu este nici de stânga, nici de dreapta, ci de centru. Iar proiectele pe care le va susţine partidul nu vor fi sociale, ci “pentru oameni”. Grapini îi invită pe profesionişi să li se alăture, cât şi oamenilor politici cu experienţă care au reputaţie bună. În acest sens, pentru că parlamentarii conservatori gălăţeni lipseau de la eveniment, Grapini şi-a exprimat aprecierea pentru deputatul Bogdan Ciucă.
Grapini consideră că Galaţiul poate reveni la dezvoltarea economică apusă, oportunitatea geografică a Dunării nefiind suficient fructificată în ultimii ani, iar prin atragerea investitorilor se pot recrea firme care să fructifice talentul românesc, recrearea brandurilor româneşti.

Articole înrudite