28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Stângă (PNL Galaţi) acuză guvernarea PSD de ”ţepuirea” românilor
George Stângă (PNL Galaţi) acuză guvernarea PSD de ”ţepuirea” românilor

În continuă campanie de imagine, preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, este consecvent în a ataca, prin intermediul comunicatelor de presă, partidul aflat la putere. Zilele trecute, Stângă a numărat paşii noului guvern PSD în vederea ”ţepuirii” românilor. Penelistul consideră că PSD a venit în faţa românilor cu un nou program de guvernare, unul care a pierdut din vedere multe dintre promisiunile din campanie.
”După instalarea unui nou guvern, ne-am dat cu toţii seama că am fost luaţi în bătaie de joc de PSD şi liderii acestui partid. Brusc, ca din senin, ne-am trezit cu tot felul de taxe şi de modificări în ceea ce priveşte salariile, pensiile, dar şi cu măsuri care afectează mediul de afaceri. Pe scurt, românilor le-a fost dată  „ţeapă” de către guvernarea PSD – ALDE în şapte paşi, aceştia fiind identificaţi doar la o primă vedere. De ce  „ţepe”? Pentru că vorbim de măsuri care nu au fost prevăzute în programul de guvernare, iar rolul lor este acela de a acoperi incompetenţa actualului guvern.
Care sunt aceşti paşi?
1) taxa pe cifra de afaceri – momentan s-a renunţat la această idee, chiar dacă nu se ştie dacă ea nu va mai reveni. Protestele mediului de afaceri, ale PNL şi ale societăţii civile au blocat o măsură dezastruoasă pentru întreprinzători.
2) taxa de solidaritate – din nou, vorbim despre o măsură anunţată, dar amânată. Nici despre această măsură nu ştim ce final va avea. Taxa de solidaritate nu ar însemna altceva decât o împovărare a celor care câştigă venituri peste medie în România.
3) nu se ştie ce se va întâmpla  cu Pilonul II de pensii – încă nu e clar ce are de gând guvernul să facă în privinţa acestui pilon. Ministrul de Finanţe vorbea în prima zi de guvernare de naţionalizare, mai apoi a retractat. Încă sunt serioase semne de întrebare.
4) modificarea contribuţiei CAS şi CASS – transferul CAS şi CASS în sarcina angajatului este o improvizaţie, o şmecherie fiscală. Mai mult, există semne serioase de întrebare cu privire la constituţionalitatea acestei măsuri adoptată prin OUG.
5) schimbări la pensii – actualul Guvern acţionează pompieristic, într-o continuă improvizaţie şi permanent trebuie să facă diferite corecţii din cauza măsurilor pe care le adoptă fără să le gândească. Unde a fost capul Guvernului când au elaborat şi au impus adoptarea legii salarizării? Nu s-au gândit şi la pensiile speciale? Discuţia privind aceste pensii ar trebui să fie purtată în Parlament, acolo unde e cu adevărat locul de dezbatere.
6) majorarea accizelor la carburant – pentru a putea scoate bani din piatră seacă pentru a face faţă la majorările salariale şi la majorările de pensii fără suport în realitatea economică, Guvernul Tudose ia doar măsuri care duc la distrugerea economiei româneşti. Creşterea preţului la combustibil va duce la creşterea preţurilor şi tarifelor la toate bunurile şi serviciile.
7) TVA split payment – o nouă măsură pompieristică în războiul PSD cu mediul de afaceri din România. Pentru a fi aplicată, măsura trebuie să primească derogare de la o directivă europeană. TVA-ul măsurat separat va duce la creşterea costurilor pentru firme.
Aceasta este sinteza primelor săptămâni de activitate a guvernului Tudose. Un stil de guvernare haotic, fără niciun fel de viziune, fără nicio strategie, îndreptat împotriva românilor”, se arată în comunicatul de presă al preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă


Articole înrudite