15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Stângă (PNL Galaţi) amăgeşte cetățenii cu audienţele consilierilor
George Stângă (PNL Galaţi) amăgeşte cetățenii cu audienţele consilierilor
George Stângă a ieşit public, pe data de 12 septembrie 2017, cu un comunicat important pentru gălăţeni cu titlul ”Preşedinte PNL Galaţi, George Stângă: PNL Galaţi dă startul audienţelor cu gălăţenii!”. Preşedintele penelist anunţă cu surle şi trâmbiţe că cetăţenii care doresc să îşi expună ideile, proiectele pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în municipiul Galaţi, dar să îşi exprime şi nemulţumirile, doleanţele faţă de modul în care funcţionează lucrurile în municipiu, sunt aşteptaţi la sediul PNL din str. Universităţii, nr. 6, luni şi joi între orele 17:00-19:00. ”Cetăţenii vor fi întâmpinaţi de consilierii locali şi judeţeni ai PNL, cei care vor depune toate eforturile pentru soluţionarea problemelor identificate”, se arată în comunicatul PNL. „Dialogul cu cetăţenii trebuie să fie unul constant, concentrat pe problemele de actualitate şi nu doar o dată la patru ani, în campania electorală, aşa cum au fost din păcate obişnuiţi gălăţenii”, consideră preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, cel care a propus demararea audienţelor la sediul partidului. 
Intenţia ar părea lăudabilă dacă nu ar fi doar o încercare comunicaţională de a arunca praf în ochii gălăţenilor deoarece potrivit art.51 alin (3) din Legea nr. 215/ 2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „consilierii locali sunt obligaţi ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic întâlniri cu cetăţenii şi să acorde audienţe”. Având în vedere comunicatul lui Stângă, se înţelege că aleşii locali penelişti încep audienţele cu cetăţenii cu un an şi ceva întârziere, iar preşedintele lor face din asta un titlu de glorie. 
Ba mai mult de atât, este de aşteptat ca Stângă să propună, tot printr-un comunicat de presă, ca cei 7 consilieri PNL să întocmească şi un raport anual al activităţii lor în condiţiile în care tot în legea 215/ 2001 art. 51 alin (4) este prevăzută obligaţia fiecarui consilier local de a prezenta un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului primăriei. Ei bine, în acest moment, consilierii penelişti nu stau bine nici la această categorie pentru că doar câţiva dintre ei şi-au publicat raportul. Cei care nu au catadicist să respecte prevederiile legale privind publicarea raportului sunt Alexandru Gabriel Şerban, Laurenţiu Ichim şi Paul Ioan Găvănescu. 
Demn de menţionat este şi faptul că în ilustraţia care însoţeşte comunicatul preşedintelui PNL, până şi literele sunt bulversate de mesajul amăgitor, iar literii ”ă” i s-a răsucit căciuliţa, astfel încât adresa unde se ţin audienţele este str. Universitâţii (vezi foto). 
 
STRADA UNIVERSITATII NR. 6 SEDIUL PNL GALATI 2

Articole înrudite