30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În toamnă, o nouă întâlnire cu ''Guvernul tinerilor''
În toamnă, o nouă întâlnire cu ''Guvernul tinerilor''

Premierul Nicolae Ciucă a participat miercuri la deschiderea celei de-a doua ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni, prilej cu care a amintit că, la începutul lunii mai, în contextul unei ședințe a Executivului la care au fost invitați elevi, studenți, dar și absolvenți, s-a convenit constituirea unui "Guvern al tinerilor", iar în toamnă aceasta urmează să aibă loc o nouă întâlnire a acestora cu membrii Cabinetului.
Ciucă și-a exprimat speranța ca în urma întrevederii să fie dat publicității un material care să conțină obiectivele și propunerile tinerilor.
Cea de-a doua ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni are loc în perioada 24 - 29 august, evenimentul fiind organizat de asociații de studenți și tineret, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului.
"Cu puțin timp în urmă, atunci când am sărbătorit Ziua Tineretului, am avut invitați la Guvern tineri din toate domeniile de activitate și i-am lăsat pe fiecare dintre ei să vorbească și să interacționeze cu membrii Guvernului. A fost atât plăcută ambianța și atât de normal dialogul, încât am luat decizia ca împreună cu ei să constituie un Guvern al tinerilor și i-am lăsat să vină cu o serie întreagă de propuneri, întâlnindu-ne periodic cu ei, astfel încât să vedem în ce fel programul nostru de guvernare și liniile noastre de efort să întâlnesc cu așteptările pe care ei le au. Funcționează de aproximativ două luni de zile. În toamna aceasta o să avem din nou o întâlnire cu ei, la masa Guvernului, și sper să avem pentru prima dată și să dăm publicității un material închegat cu ceea ce își doresc ei de la nivelul acestui, să-i zicem, Guvern virtual", a afirmat prim-ministrul.
Pe data de 4 mai, mai mulți tineri au fost invitați să participe la ședința de Guvern, pentru a marca Ziua Tineretului (2 mai) și Anul European al Tineretului, premierul informând că astfel de întâlniri vor avea loc periodic. El le-a cerut tinerilor să transmită propuneri care să fie transpuse în decizii la nivelul Executivului.
"Din partea noastră cred că este foarte important ca ei să afle că nu este doar o invitație de a fi participat astăzi la această ședință de Guvern, ci este, de aici înainte, o obligativitate pentru ei să aibă o ritmicitate, un anumit plan prin care să rămână în legătură cu Guvernul. Probabil că la asta nu vă așteptați, ați crezut că doar participați și încheiem activitatea. Nu. De aici înainte, periodic, vom decide în ce ritm vom stabili aceste întâlniri. Vrem de la voi partea de răspuns, vrem de la voi soluțiile, vrem de la voi propunerile, vrem de la voi inițiativă, așteptăm de la voi creativitate, astfel încât, împreună cu voi, tot ceea ce reprezintă decizie la nivelul Guvernului să se materializeze și să se concretizeze în acea fundație pe care voi să continuați să construiți România de mâine", spunea atunci Ciucă. (sursa Agerpres)


Articole înrudite