24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noua Republică - filiala Galaţi face un apel către tinerii gălăţeni cărora le pasă de modul cum arată cartierele în care locuiesc, pentru a participa la acţiunea de ecologizare „Eu vreau un oraş curat”, care va continua sâmbătă în zona Þiglina 2 - I.C. Frimu. În urmă cu două săptămâni, câţiva membri ai partidului, împreună cu câţiva voluntari, au făcut curăţenie în cartierul Þiglina 1, începând cu Parcul Şahiştilor, care nu era într-o stare corespunzătoare.
„În numai o oră, am adunat 10 saci cu  gunoi. Deşi în zonele centrale ale oraşului ne bucurăm de o oarecare curăţenie, mizeria din cartiere reflectă gradul nostru real de civilizaţie. Prin campania de ecologizare «Eu vreau un oraş curat» Noua Republică Galaţi doreşte să atragă atenţia asupra responsabilităţii pe care o avem fiecare dintre noi faţă de spaţiul public. Dacă cei care aruncă gunoiul pe unde apucă suferă de o lipsă crasă de educaţie, noi ceilalţi suferim de indiferenţă faţă de spaţiul public. Nu ne indispune mizeria din cartiere pentru că ne este indiferent cum arată spaţiul din jur, abia dacă luăm în seamă preajma scării de bloc. De asemenea, dorim să tragem un semnal de alarmă şi administraţiei locale şi serviciilor publice de salubrizare care par să lucreze la cota de avarie”, se arată în comunicatul de presă semnat de preşedinta Noua Republică Galaţi, Cristina Dobreanu.
Aceasta îi aşteaptă pe toţi gălăţenii să le fie alături sâmbătă, la ora 10, în faţa staţiei de autobuz de la Casa Roşie, lângă stadionul Oţelul, pentru a face curăţenie în zona Þiglina 2 - I.C. Frimu.


Articole înrudite