04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ion Ştefan: „Dacă investim în educaţia tinerilor, investim în viitorul lor şi al nostru, al tuturor”
Ion Ştefan: „Dacă investim în educaţia tinerilor, investim în viitorul lor şi al nostru, al tuturor”

Consecvent dorinţei sale de a prezenta proiectele sale de revitalizare a Galaţiului, consilierul judeţean Ion Ştefan, care în această perioadă participă la competiţia în interiorul partidului pentru desemnarea candidatului la primărie, a abordat în ultimele zile problema tineretului. 

„Eu propun soluţii pentru a investi în tineri, în viitorul nostru. Trebuie să ne gândim la cei care vor prelua ştafeta, cei care vor trebui să facă ceea ce noi nu am reuşit. Lor trebuie să le asigurăm acum toate condiţiile pentru a creşte frumos şi a se dezvolta profesional, pentru că ei sunt cei care vor produce pentru noi când noi nu vom mai avea putere”, spune Ion Ştefan. 

În opinia liberalului, viitoarea generaţie trebuie să beneficieze de condiţii bune în creşe şi grădiniţe, al căror număr trebuie să fie suplimentat. Acestea trebuie dotate corespunzător, ca de altfel şi celelalte unităţi de învăţământ, pentru a le oferi tinerilor condiţii pentru un învăţământ de calitate.

„Avem nevoie de unităţi de învăţământ dotate la un nivel performant şi acest lucru se poate face atrăgând fonduri europene. Elevii trebuie să aibă unde să facă practică, să înveţe bine meserii căutate pe piaţa muncii. Apoi, tinerilor cu performanţe în diferite domenii trebuie să le oferim burse pentru a-i stimula să rămână în ţară. Nu ne mai putem permite să pierdem valorile, să ni le fure alţii pentru că noi nu le putem oferi condiţiile adecvate. Trebuie să dezvoltăm centrele de excelenţă existente şi să creăm altele noi. Dacă investim în educaţia tinerilor, investim în viitorul lor şi al nostru, al tuturor”, spune Ion Ştefan.


Articole înrudite