29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La PNL Galaţi rulează încă un episod din serialul ”Greu de demis”
La PNL Galaţi rulează încă un episod din serialul ”Greu de demis”

Municipala PNL Galaţi a rămas fără cap şi fără o mână după ce preşedintele organizaţiei, Nicuşor Ciumacenco şi vicepreşedintele, Onuţ Valeriu Atanasiu, şi-au dat demisia, vineri, după o şedinţă prelungită pe parcursul a aproape 3 ore. Aşa cum a făcut public şi pe reţelele de socializare, Ciumacenco consideră un gest bărbătesc şi încărcat de iubire pentru partid, să-şi asume el rezultatul prost din alegeri, deşi principalul vinovat de dezastru este Victor Paul Dobre. ”Alături de Victor Paul Dobre, o persoană care nu a fost niciodată în graţiile electoratului, a urmat dezastrul previzibil: am pierdut jumătate din voturile pe care le-am obţinut în urmă cu câteva luni, când candidam la primărie. Reproşurile primite din partea alegătorilor: prezenţa alături de Dobre! De ce nu m-am revoltat înainte? Pentru că eram în precampanie şi ar fi dăunat, cu siguranţă, partidului! Îmi asum bărbăteşte rezultatul prost din urmă cu câteva zile şi-mi prezint demisia din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toţi cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre”, a scris Ciumacenco pe contul său de Facebook.
Demisia şi revolta lui Ciumacenco nu face decât să fragmenteze şi mai mult PNL-ul local, căci de îndată ce s-au anunţat rezultatele alegerilor, care de altfel erau previzibile, PNL-işti cu greutate ce în ultimii ani au ales să se retragă din viaţa partidului au început să-şi manifeste public nemulţumirile legate de deciziile lui Victor Paul Dobre luate atât în alegerile locale, cât şi în cele parlamentare, cerându-i demisia.
Aşadar, într-o primă fază a războiului din PNL-ul gălăţean, deja există trei tabere creionate clar: prima cea a lui Dobre de care mai stau lipite din inerţie câteva lipitori, a doua a lui Ciumacenco cu câţiva P(D)NL-işti şi a treia care devine mai puternică pe zi ce trece care se strânge în jurul lui Mihai Capră, deşi acesta nu se erijează în lider de grup, iar rolul de ”shooter” ar putea reveni oricărui penelist ”în rezervă” ce se va reactiva în această perioadă. În ultimele zile au luat atitudine Paul Ichim, Alexandros Galiaţiatos, Mihai Turcu,  dar şi Sandu Traian care deşi nu a şi-a exprimat public părerea despre zvârcolirile confraţilor liberali, se lansează într-o campanie de promovare a propriei imagini prin lansarea unui proiect ce se vrea scos din meandrele societăţii civile.
Dar cu toate că din ce în ce mai multe voci autentic liberale cer demisia lui Dobre, greul se lasă greu, cu toate că până şi copilul lui de suflet, George Stângă, l-a trădat coalizându-se cu nerecunoscătorul şi veşnicul pierzător în campanii Ciumacenco. Şi dacă nu era suficient că a crăpat partidul în două-trei bucăţi, aparent războiul ducându-se între Dobre & Co şi ceilalţi, facţiunile îşi mai scot ochii şi între ele căci fostul pesedist, pedelist si actual penelist Nicuşor Ciumacenco, îl atacă pe mult mai vechiul liberal, doctorul Paul Ichim insinuând că oameni ca Ichim nu au ce căuta într-o eventuală echipă nouă de conducere.
Cert este că dacă toate aceste grupuri şi grupuleţe nu ajung repede la un numitor comun, peneleul gălăţean va sucomba înainte de congresul naţional din primăvară. Să nu uităm că zvârcoliri în partid au existat şi înaintea campaniei electorale când nemulţumiţi de numele aşezate de Dobre în fruntea listelor cu candidaţi, o altă serie de penelişti si-au dat demisiile din funcţiile deţinute în partid precum Tania Bogdan, Paul Cristea şi alţii.


Articole înrudite