29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiectul legii unice a pensiilor, ale cărei prevederi au stârnit nemulţumirea sindicatelor, nu a primit încă undă verde din partea Camerei Deputaţilor, forumul decizional care trebuie să dea un verdict final pe maginea acestui act normativ.
Proiectul legii pensiilor ar fi trebuit să fie dezbătut miercuri de către deputaţi, dar acest lucru nu s-a întâmplat, actul normativ fiind retrimis la Comisia de muncă din cadrul Camerei Deputaţilor. Motivele care au stat la baza acestei decizii par a fi diferite, dacă ţinem cont de punctul de vedere al reprezentanţilor sindicatelor şi respectiv ai reprezentanţilor deputaţilor PDL, care au solicitat retrimiterea legii pensiilor la Comisia de muncă.
”Trimiterea proiectului legii pensiilor la Comisia de muncă a fost solicitată de către deputaţii PDL, care, potrivit informaţiilor pe care le am, ar fi cerut acest lucru deoarece ar mai exista nişte amendamente care au fost aduse şi nu au fost discutate în cadrul comisiei respective”, ne-a declarat secretarul general al FSS Metarom, Nicolae Coman. Reamintim că FSS Metarom a adus o serie de amendamente la legea pensiilor, principala solicitare a federaţiei fiind menţinerea condiţiilor de pensionare pentru angajaţii care au lucrat în condiţii speciale, aşa cum sunt prevăzute în actuala lege a pensiilor.
Pe de altă parte, deputatul PDL de Galaţi, Mihail Boldea, care a fost prezent la şedinţa de miercuri din Camera Deputaţilor, are un alt punct de vedere referitor la retrimiterea legii pensiilor la Comisia de muncă.
”S-a luat această decizie, şi anume de retrimitere a proiectului legii pensiilor la Comisia de muncă, pentru a se putea dezbate până săptămâna viitoare alte legi în Camera Deputaţilor, care au o mare importanţă, şi anume Legea ANI, precum şi Codurile de Procedură Civilă şi respectiv Penală, care ar trebui adoptate în cel mai scurt timp”, ne-a declarat deputatul PDL de Galaţi, Mihail Boldea.


Articole înrudite