29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Licitaţia care dezbină
Licitaţia care dezbină
PC şi votul în CL

Conservatorii au respins orice fel de înţelegere stabilită la nivelul partidului pentru votul privind înscrierea municipalităţii pentru obţinerea hotelului „Faleza” cu scopul transformării acestuia în sediu al Primăriei. După cum se ştie, Picu Apostol Roman a fost singurul conservator care a votat pentru. Deputatul Bogdan Ciucă a precizat că fiecare consilier a fost liber să voteze aşa cum a considerat oportun, iar rezervele celor care au votat contra ar fi fost justificate de faptul că nu era indicat un prag maxim de licitaţie şi dacă ulterior ar fi obiectat că au fost cheltuiţi prea mulţi bani li s-ar fi închis gura cu propriul vot acordat în prealabil.

Conservatorii, contrazişi de liberali

Consilierul liberal Marius Stan contrazice argumentul lui Ciucă: „Subiectul «Faleza» era o oportunitate pe care nici nu era nevoie să o mai discutăm. (...) Preţul ăsta de pornire nu acoperă nici măcar valoarea terenului. Cu eforturi s-au găsit cele 2/3 din voturi”. Liberalul a apreciat că hotelul nu reprezintă neapărat cea mai bună alternativă din punct de vedere al spaţiului şi aşezării, dar este o soluţie foarte bună la acest moment, mai ales din punct de vedere financiar.

Destinatarul dedicaţiei „Faleza”, sfătuit public să se retragă din cursă

Consilierul Marius Stan a dorit să facă o recomandare publică celui care ar trebui să câştige „Faleza” - aceea de a se retrage de la licitaţie. Marius Stan a declarat: „Este mai mult decât evident că e o dedicaţie RAPPS pentru cineva. (...) Se pare că dedicaţia e pentru altcineva, nu pentru Primărie. Fac un apel la toţi oamenii de afaceri care participă la licitaţie să facă tot posibilul ca Primăria să câştige licitaţia. Ar fi un gest prin care ar reda ceva oraşului, pentru cât au câştigat până acum. Hotelul era al oraşului. Cel care l-a primit cu dedicaţie ar trebui să îl lase în pace, pentru că a primit suficient până acum!”. Refuzând să îi menţioneze numele, liberalul a adăugat că unul dintre agenţii economici înscrişi la licitaţie s-a retras deja, pentru a sprijini Primăria.


Articole înrudite