26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Maia Sandu, despre Unirea cu România: Există o parte minoritară din societate care este speriată de ideea Unirii
Maia Sandu, despre Unirea cu România: Există o parte minoritară din societate care este speriată de ideea Unirii

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susţine că, deşi o bună parte a cetăţenilor din Republica Moldova ar vota „pentru” în cazul unui referendum privind Unirea cu România, totuşi, există şi cetăţeni care sunt „speriaţi” de această idee.
Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV, transmite deschide.md.
„Ştim că există un număr mare de oameni şi, probabil, în creştere care sprijină ideea Unirii. În acelaşi timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susţinere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vede cum se întâmplă lucrurile”, a spus şeful statului.
Potrivit Maiei Sandu, între timp, autorităţile construiesc relaţia cu România, construiesc poduri, proiecte care să unească cele două state pe domeniul energetic, cultural, educaţional: „Sunt lucruri pe care le putem face”.
Întrebată de câte voturi ar avea nevoie clasa politică pentru a accepta ideea Unirii, Maia Sandu a spus: „Un asemenea proiect trebuie să fie susţinut de o majoritate covârşitoare a cetăţenilor”.


Articole înrudite