Marcel Ciolacu: Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului Recomandat

Miercuri, 22 Decembrie 2021 16:23
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat miercuri că s-a convenit adoptarea proiectului privind certificatul COVID până la finalul anului.
"Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului", a afirmat Ciolacu, la Parlament, întrebat pe această temă, adăugând că există timpul necesar.
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul PNL, a afirmat că liberalii susţin orice proiect de lege privind introducerea obligativităţii certificatului COVID la locul de muncă care să crească rata vaccinării şi doresc ca acesta să fie dezbătut şi votat în Parlament, subliniind că, în prezent, coaliţia are o majoritate de 70% în Legislativ.
Întrebat în legătură cu asumarea răspunderii de către Guvern pe un proiect privind certificatul COVID, Cîţu a spus că este "decizia premierului", dar a precizat acest lucru se face când există o minoritate sau o majoritate fragilă în Parlament.
"Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului şi aici nu pot să comentez, dar acest lucru se face atunci când eşti în minoritate în Parlament sau ai o majoritate fragilă şi atunci, bineînţeles, îţi asumi în Parlamentul României. Cum făcea Guvernul Boc, care şi-a asumat foarte multe proiecte de lege în Parlamentul României, cum ne-am asumat, Guvernul Orban, un buget în Parlamentul României, când aveam 20%. Aşa şi eu aş fi putut să-mi asum proiectul de lege pe care l-am trimis în Parlamentul României, să fac asumarea răspunderii şi veneam cu el şi era gata şi nu mai discutam astăzi", a mai spus Cîţu.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declara marţi seara că proiectul de act normativ privind certificatul verde COVID "trebuie să treacă" de Parlament, pentru că altfel "avem cu toţii o problemă". (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu