19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marcel Ciolacu: PSD nu va pierde viitoarele alegeri prezidențiale
Marcel Ciolacu: PSD nu va pierde viitoarele alegeri prezidențiale

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că partidul său nu va pierde viitoarele alegeri prezidențiale, iar candidatul va fi stabilit prin alegeri interne, nefiind exclusă includerea pe listă a unor personalități din afara formațiunii.
"Nu mai există cutuma în Partidul Social Democrat că președintele partidului este automat și candidatul la Președinție. Aș vrea să lămuresc colegii mei, să avem o deschidere și mai mare, în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid, să poată să candideze în alegerile interne din interiorul partidului. Vor fi alegeri, vom modifica statutul, și aici am picat de acord cu colegii mei, vor fi alegeri în fiecare organizație pentru candidat. E posibil să fie mai multe personalități. Nu voi face greșelile pe care le-au făcut ceilalți președinți ai PSD. De patru ori, PSD a pierdut aceste alegeri. Nu va mai pierde aceste alegeri PSD, vom ieși din acea logică ce a dus la pierderea alegerilor", a spus Ciolacu la Antena 3.
În ceea ce privește preluarea funcției de premier anul viitor, Marcel Ciolacu a dat asigurări că rotația se va produce și că PSD va avea funcția de prim-ministru.
"Cu certitudine, la anul, conform protocolului, va exista rotația prim-miniștrilor și Partidul Social Democrat va avea funcția de prim-ministru. Dacă colegii mei vor hotărî că eu sunt persoana potrivită de a fi prim-ministru - țin foarte mult să nu rup ce am construit în interiorul partidului -, o să merg prim-ministru. De aici și această funcționare corectă, ca oameni politici, între mine și Nicu Ciucă, fiindcă schimbăm toată informația", a explicat liderul social-democrat.
Ciolacu a adăugat că deja se lucrează la programul guvernamental ce va fi propus odată cu preluarea conducerii Executivului de către PSD, care include atât pachete sociale, cât și economice.
"Lucrăm la program, avem grupuri de lucru la partid, și astăzi am stat la partid și am lucrat. Pregătim un program "Sprijin pentru România 2", corect, cum este, mergem pe urmă cu el și îl prezentăm colegilor din coaliție și vedem ce decid. Prioritatea unu în acest moment este să depășim problema cu energia. Din acel moment, putem construi bugetele. Sunt ferm convins că trebuie să venim cu pachete sociale și economice și în perioada următoare, ca oamenii să depășească această iarnă. Trebuie să avem o proiecție clară pe bugetul de anul viitor, trebuie să ne încadrăm în deficitul lăsat de cei de pe Facebook. Sunt multe provocări, sunt complexe, dar veți vedea că vom ieși victorioși din toată această confruntare", a afirmat președintele PSD. (sursa Agerpres)


Articole înrudite