26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marius Stan şi-a pierdut mandatul de consilier local
Marius Stan şi-a pierdut mandatul de consilier local
După ce, în vară, şi-a pierdut mandatul de consilier local din cauza majorităţii PSD-UNPR- PMP şi ALDE, din Consiliul Local, când această majoritate nu i-a validat mandatul (decizie atacată şi câştigată apoi în instanţă), acum, fostul primar Marius Stan iar a rămas fără calitatea de ales local.
De această dată, mandatul său de ales local a fost anulat chiar de prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu. Acesta a emis astăzi ordinul de încetare a mandatului de consilier local al fostului primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, hotărâre pe care a transmis-o şi Consiliului Local, UNPR-ului şi, evident, fostului primar. Decizia a fost bazată pe faptul că Marius Stan a fost ales în iunie consilier pe listele UNPR, dar s-a înscris în PMP pentru a participa la alegerile parlamentare, candidând din partea acestui partid pentru Senat. Chiar dacă Stan nu a câştigat un loc în Senat, odată cu schimbarea partidului, fostul primar a pierdut calitatea de consilier local.
Prefectul a emis decizia de încetare a mandatului de consilier local şi în baza mai multor sesizări legate de Marius Stan, sesizări venite din partea UNPR.
Reamintim că în luna iunie, după alegerile locale, majoritatea formată din consilierii PSD, UNPR, PMP şi ALDE i-au invalidat mandatul la şedinţa de constituire a noului Consiliul Local. Marius Stan a atacat în instanţă decizia şi, în luna octombrie, a avut câştig de cauză. 
Marius Stan a fost ales consilier local şi judeţean la alegerile din luna iunie pe listele UNPR, iar după fuziunea cu PMP, el a fost desemnat prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PMP Galaţi.

Articole înrudite