19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Maternitatea „Buna Vestire” trebuie salvată
Maternitatea „Buna Vestire” trebuie salvată

Este posibil ca foarte curând să îşi găsească rezolvarea una dintre cele stranii situaţii din sănătatea gălăţeană, cea a Maternităţii „Buna Vestire”, care de aproape zece ani plăteşte chirie pentru clădirile în care îşi desfăşoară activitatea de câteva zeci de ani. După cum se ştie, clădirile au aparţinut Comunităţii Evreieşti din Galaţi şi în 2007 au fost retrocedate printr-o sentinţă a instanţei Fundaţiei „Caritatea”, a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. La acest moment, Primăria Galaţi plăteşte o chirie de 8.500 de euro pe lună. Ar fi mai simplu ca muncipalitatea să cumpere clădiririle şi terenul, în loc să plătească chiria în valoare de peste 100.000 de euro anual, dar timp de zece ani foştii primari, Dumitru Nicolae şi Marius Stan, nu şi-au făcut timp pentru a găsi o rezolvare.
Consilierul ALDE Cristian Dima, reprezentantul Consiliului Local în comitetul director al Spitalului de Obstetrică – Ginecologie „Buna Vestire”, a avut şi în mandatul trecut dese intervenţii în şedinţele de consiliu, solicitându-i primarului Marius Stan să se găsească o soluţie pentru salvarea acestui spital, dar fără să obţină un răspuns concret. Primarul Ionuţ Pucheanu pare să fie preocupat de găsirea unei soluţii. La ultima şedinţă a Consiliului Local, Cristian Dima a ridicat iarăşi problema Maternităţii „Buna Vestire”, aşa cum a promis să o facă la fiecare şedinţă a consiliului, solicitând ca municipalitatea să ia o decizie, pentru că nu e firesc ca unul dintre principalele spitale ale Galaţiului să fie abandonat într-o derivă care nu foloseşte nimănui, dimpotrivă, dezavantajează populaţia Galaţiului. Primarul Ionuţ Pucheanu a spus că deocamdată nu are un document care să clarifice care este propunerea Fundaţiei „Caritatea”, dar a promis că în aceste zile va avea o discuţie cu reprezentanţii Fundaţiei.

Dima: „Spitalul «Buna Vestire» este simbolul vieţii la Galaţi”

Cristian Dima surprinde prin faptul că este singurul consilier local care este consecvent în a obţine rezolvarea unei probleme a oraşului, majoritatea consilierilor rezumându-se la a vota proiectele de pe ordinea de zi. Dima a ridicat sistematic problema Maternităţii „Buna Vestire”, l-am întrebat de ce această insistenţă şi ne-a răspuns că vrea să fie salvat acest spital, cel mai vechi din oraş, pentru că este simbolul vieţii la Galaţi.
„Am avut onoarea ca din primul mandat de consilier local să fiu desemnat de colegii mei reprezentantul Consiliului Local în comitetul director al Spitalului ”Buna Vestire”. Spun că am avut onoarea, pentru că este cel mai vechi spital din Galaţi, aici m-am născut şi eu, dar în cei aproape 200 de ani aici s-au născut zeci de generaţii de gălăţeni. Pentru mine este o datorie să fac ceva pentru salvarea acestui spital. De la bun început aici am întâlnit un colectiv de cadre medicale foarte valoros şi cu foarte mare dragoste şi respect pentru paciente. Toţi gălăţenii avem datoria să ne respectăm valorile. Aşa cum am spus în multe şedinţe ale Consiliului Local şi o voi repeta în continuare, acest spital, cel mai vechi din Galaţi, este un simbol al vieţii la Galaţi şi trebuie să redevină aşa cum a fost şi în trecut, în proprietatea Primăriei Galaţi şi a gălăţenilor”, ne-a declarat Cristian Dima.


Articole înrudite