24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meci cu lovituri sub centură în PNL: O eschivă şi... Stângă îi dă un croşeu de dreapta lui Dobre
Meci cu lovituri sub centură în PNL: O eschivă şi... Stângă îi dă un croşeu de dreapta lui Dobre

Peneliştii gălăţeni nu mai reuşesc să se liniştească. Zvârcolirile interne începute anul trecut, cu mult înainte de alegeri, continuă. Şi nu sunt semne de liniştire prea curând. La mai puţin de o săptămână după ce s-au desfăşurat alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale, unde a ieşit câştigător candidatul unic George Stângă, apele se tulbură iremediabil. Proaspătul preşedinte al municipalei PNL nu se mulţumeşte cu funcţia obţinută şi doreşte să primească tot. Stângă, fără ştirea şefului suprem, Victor Paul Dobre, îşi depune candidatura şi pentru şefia Judeţenei de partid. Ba mai mult de atât, se ia după modelul pesedist şi o comite ”noaptea, ca hoţii”, căci şi-a depus candidatura fix când Dobre era plecat din ţară. Cu alte cuvinte, Stângă, cel pentru ascensiunea căruia Dobre a călcat pe cadavrele unor penelişti grei, precum Tania Bogdan, Paul Ichim, Mihai Turcu sau Mihai Capră, a ajuns să muşte mâna celui care l-a hrănit. Numai că această mişcare de fandare la dreapta a lui Stângă a rupt şi mai tare partidul. Dacă până acum erau, în linii mari, două grupări care se contrau: cea a lui Dobre şi cea a vechilor penelişti daţi la o parte, acum PNL-ul se regrupează într-un mod paradoxal. Toţi peneliştii cu state mai vechi şi chiar mai noi în partid îşi reconsideră poziţia. Cert este că Stângă a fost votat până acum şi tot ce a obţinut a fost datorită susţinerii lui Dobre, iar fără acesta, şansele lui scad puternic, însă există destui în partid care ar putea să îi fie alături. Pentru şefia Judeţenei mai candidează Cătălin Paraschiv şi George Scarlat, membri de partid vechi şi cu o ascensiune  pentru care au muncit cu sârg în partid, ambii cu şanse bune pentru că sunt susţinuţi de organizaţiile din judeţ.
Interesant este că Stângă şi-a depus candidatura numai pentru funcţia de preşedinte, la fel ca şi Cătălin Paraschiv, în schimb George Scarlat şi-a depus candidaturi şi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte la Judeţeană.
Drept pentru care alegerile pentru Judeţeana PNL de sâmbătă, 29 aprilie, se anunţă furtunoase. Ar putea fi comparate chiar cu cele ale PSD când Nica a spus iniţial că nu mai candidează, dar, pentru că nu i-au convenit candidaturile depuse, a revenit asupra deciziei şi şi-a depus candidatura în ultimul minut. Numai că la PNL acest lucru nu mai este posibil, căci de data aceasta listele au fost închise.


Articole înrudite