29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Moţiunea, o sperietoare tot mai feroce
Moţiunea, o sperietoare tot mai feroce
Moţiunea are şanse reale, deşi mulţi vor prefera păstrarea imediată a privilegiilor obţinute, chiar dacă vor fi depunctaţi electoral. Deputatul Bogdan Ciucă a declarat: "Moţiunea are şanse mari să treacă. Mi-e teamă însă că frica de putere, frica de stăpân, frica de a-şi pierde vreun avantaj, pentru mulţi parlametari va fi mai motivantă decât frica de a da ochii cu electoratul. (...) Sper ca frica de electorat, deci jena aceea de a da ochii cu electoratul, după ce votezi pentru scăderea pensiilor şi salariilor, să fie mai puternică decât... eu ştiu... alte interese pe care ar putea să le aibă un parlamentar".
Ciucă a declarat că, deocamdată, numărul parlamentarilor puterii care dezaprobă public măsurile de austeritate este mai mic decât necesarul, 24 de voturi, însă consideră că în timpul votului aceştia nu vor mai putea să îşi schimbe poziţia declarată public. Ciucă mizează pe faptul că jocurile se fac până în ultima clipă, aşa că situaţia se va decide doar atunci. Marţi opoziţia va aduce toate muniţiile necesare presiunii, inclusiv pensionari care să asiste la vot. Ciucă a declarat: „Eu personal, de mână, voi aduce pensionari care vor să participe la şedinţă, care este publică. (...) Probabil că voi fi amânat (în obţinerea accesului observatorilor la Parlament n.r), dar personal voi intra cu ei în Parlament”.
Eventualii trădători din rândul opoziţiei au fost anunţaţi să îşi pregătească bagajele: „Parlamentarii care se vor abţine de la vot sau vor lipsi nejustificat... de fapt înseamnă că sunt de acord cu reducerea pensiilor şi salariilor. (...) Cei care vor reducerea pensiilor şi salariilor nu au decât să se ducă la putere”, a declarat Ciucă.
Deputatul gălăţean a fost singurul parlamentar din oraş ales cu o majoritate importantă, obţinând susţinerea a peste 70% din electoratul Colegiului 7, locuit în prezent mai ales de pensionari. Þiglina III este o comunitate foarte sudată, cu legături între locuitori extrem de strânse, asemeni celor din mediul rural. Drept pentru care, Ciucă, provenit din acea zonă a oraşului, a comentat că nici nu ar pune vreodată problema susţinerii măsurilor de austeritate care să îi afecteze electoratul.


Articole înrudite