29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Bogdan Ciucă îşi anunţă nerăbdarea privind adoptarea proiectului Legii parteneriatului public-privat. Conservatorul susţine necesitatea imperioasă a apariţiei acestui act normativ, întrucât în prezent statul nu are bani pentru lucrări de anvergură.
Concesionarea către investitor a dreptului de proprietate a profiturilor generate, prin darea în folosinţă a unei lucrări, ar putea fi o soluţie pentru dezvoltarea României. „La noi nu funcţionează parteneriatul public-privat din cauza suspiciunilor”, a comentat deputatul gălăţean. În fapt, pentru a recunoaşte bârna din proprii ochii, parteneriatele public-private nu funcţionează la noi pentru că mai mulţi se bat pe acelaşi ciolan. Investitorul „adus” de un anumit personaj, de regulă politic, „se traduce” printr-un comision pe care investitorul îl varsă în buzunarul „aducătorului” său.
Bogdan Ciucă a precizat că proiectul acestei legi s-a bucurat de o largă susţinere parlamentară, pentru care „inclusiv parlamentarii PDL s-au bătut cu guvernul.” Conservatorul a adăugat: „Legea e la comisii şi sperăm să treacă”.


Articole înrudite