30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noii directori de la APDM şi AFDJ Galaţi vor fi demişi de ministrul Bode?
Noii directori de la APDM şi AFDJ Galaţi vor fi demişi de ministrul Bode?

În cadrul audierilor care au avut loc în Parlament astăzi, 19 februarie 2020, ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, a fost luat la întrebări de preşedintele comisiei de specialitate, Ionel-Daniel Butunoi, în privinţa controversatelor numiri de directori şi membri ai consiliilor de administraţie de la APDM şi AFDJ Galaţi.

„La APDM aţi numit un preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), un domn Marian Toniţă, care are în CV faptul că e muncitor la Sidex, cu o pasiune pentru agricultură, care e licenţiat la o facultate de inspecţie şi legislaţie fitosanitară şi zoo-veterinară, care nu are nicio legătură cu exploatarea portuară, dar «cireaşa de pe tort» este că acest domn are o condamnare penală, condamnarea a survenit în martie 2018, în cadrul acestei sentinţe are o perioadă de supraveghere de trei ani, iar acum este în acest program de supraveghere şi trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii în comuna de domiciliu. Mai mult decât atât, la AFDJ, un domn Sorin Creţu (foto stânga), care e un membru de bază PNL, dar nu cred că asta e o problemă, dar a fost urcat din postura de referent şi a ajuns «peste noapte» director general. (...) La APDM a fost numit director general un domn de 32 ani, Alexandru Şerban (foto dreapta), din al cărui CV nu am reuşit să identific decât faptul că deţine o companie de taxiuri“, a spus senatorul Ionel-Daniel Butunoi, în cadrul audierilor ministrului desemnat al Transporturilor.

„Deşi ştiu că sunteţi un om bine informat, de data asta nu sunteţi «updatat», unul despre cei de care vorbeaţi, Vasile Bogdan, şi-a prezentat demisia în urmă cu câteva zile, în baza unui răspuns de invalidare din partea Registrului Comerţului. Ceilalţi, directorii despre care vorbiţi, ştiţi că nu ministru numeşte directorii. Directorii sunt selectaţi de CA şi voi întreba CA-urile. Dar astfel de acţiuni nu sunt sănătoase pentru nicio companie“, a declarat ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode.

Însă nici Bode nu era "updatat", căci cel care şi-a dat demisia nu a fost adus în discuţie. De fapt este vorba despre Bogdan Vasilescu, membru CA începând cu data de 08.01.2020 (responsabil marketing la Şantierul Vard Tulcea). Rămâne de văzut dacă ministrul desemnat Bode va lua măsuri "sănătoase" pentru cele două companii gălăţene.


Articole înrudite